Turnen en dan ook nog verliefd zijn

Toen kleinzoon Sebas begin januari op turnen ging beloofde ik hem een keer te komen kijken. Al snel kreeg ik te horen dat dat niet zomaar kon, alleen op speciale middagen. En dat was gistermiddag. Toen werd er geturnd voor familie en vriendjes. Hij heeft een geweldige juf die zonder haar stem te verheffen de wind er goed onder heeft. Sebas vind haar ook geweldig, hij is een beetje verliefd en wil met haar trouwen.


Sebas is ontzettend lenig, het lijkt of hij van elastiek gemaakt is. Zijn vriendje Leander zit nu ook op turnen en als ze thuis met elkaar spelen doen ze niets anders dan springen, salto's maken en meer van dat soort gedoe. Bij Leander thuis valt soms de kalk van het plafond.

Hij deed natuurlijk ontzettend zijn best om alles goed te doen, soms met zijn tong uit de mond. Ik vond het echt ontzettend leuk om dit te zien, heb een uurtje zitten te genieten.
Reacties

Jeanne zei…
Mooie actiefoto's en die ijver met zijn tong erbij!
Marthy zei…
Dat viel niet mee om die actie te fotograferen, daar moet ik nog wat op oefenen.
Inge zei…
Toen mijn jongens klein waren zaten ze ook op turnen. En dat was wat voor een moeder die nog niet eens bokje durfde/durft te springen
Bertiebo zei…
Leuk, gave foto's
Marthy zei…
Zo leuk om ze bezig te zien, Inge.
Dankzij oma heeft Sebas mooie aktie-foto's van zichzelf.
Onliemie zei…
Geweldig leuk! Helemaal mijn werkvloer. :-) Fijn dat ie er zo in opgaat.Zo is het bij onze dochters ook begonnen...steeds een beetje meer en een beetje beter. Op een gegeven moment liep het echt de spuigaten uit. 16 uur in de week trainen en bijna elke dag van de schoolvakanties. Gezond bleek dat niet te zijn. Toch voor hen niet. Polsklachten, rugpijn... uiteindelijk zijn ze op volleybal overgeschakeld. Naar die wedstrijden gaan kijken was helemaal leuk. Op en top ambiance. Maar Sebas geniet en dat is, naast alle bewegingservaring (lenigheid, kracht, conditie) wel het allerbelangrijkste. En oma geniet mee. Twee vliegen in één klap! :-)
Marthy zei…
Het zal Sebas nog niet zoveel interesseren maar zijn andere oma vroeg al om een paar foto's.
Marthy zei…
Of het ooit een wedtrijd mannetje gaat worden weet ik niet. Zijn broer speelt rugby en dat wilde hij beslist niet terwijl hij van baby af al meegesleept werd naar het rugbyveld. Op de buitenschoolse opvang kon hij kennismaken met allerlei sporten, heel leuk is dat. Hij wilde turnen en ik denk zelf dat hij daar heel geschikt voor is. Hij heeft er in ieder geval heel veel plezier in en dat telt.
Emie zei…
Wat heerlijk voor zo'n beweeglijk mannetje om zijn energie kwijt te kunnen op deze manier. En dan oma aan de kant om nog eens extra je best voor te doen, te gek!
Marthy zei…
Hij deed echt extra zijn best,zo leuk. Fijn dat kinderen daar zoveel plezier uit kunnen halen.
Ageeth Mooij zei…
Dat is echt genieten!
Sjoerd zei…
Ik vind dat Sebas een uitstekende smaak heeft... Zeker van zijn opa geërfd.
Wieneke zei…
Oeioeioei een nieuwe Epke komt eraan :-) Leuke sport turnen.....nou ja, ik vind ALLES beter dan voetbal.
Vlimbouter zei…
Sebas geniet er duidelijk van. En dat is toch het allerbelangrijkste. Fijn dat oma mocht gaan kijken.
In de weer zei…
Dat je hebt genoten geloof ik meteen Marthy. Geweldig !
Marthy zei…
Haha, ja Sjoerd, ik denk dat opa ook wel gecharmeerd zou zijn van deze gymjuf.
Marthy zei…
Ik vind zelfs voetbal leuk, Wieneke, bij kinderen dan hè;-)
Marthy zei…
Hij was zo trots dat hij mocht turnen terwijl oma en mama keken, Lut.
Marthy zei…
Toos, er is niets leuker dan je kleinkinderen zo lekker bezig te zien.