Van Ucel naar St. Julien du Serre via l'Ermitage

We vertrokken vanmorgen voor een wandeling vanaf Ucel, een dorpje vlak boven Aubenas. Nog maar een paar kilometer op weg kwamen we bij een ermitage, vrij vertaald een gebouwtje bewoond door een geestelijke. Het geheel bestaat uit een kapelletje en een klein woonhuis, gedeeltelijk uitgehouwen in de rots. We waren hier al meer geweest en het is een mooie, vredige plek. Er kwam nog een bezoeker aan lopen. Zijn naam was Jean, hij woonde hier niet ver vandaan en Serge, de geestelijke was zijn vriend. Wij hoorden Serge binnen in het kapelletje zijn gebeden opzeggen en na een leuk gesprek met Jean zijn wij verder gelopen, Jean bleef wachten.


In onze vallei zie je ze niet maar zo rond Aubenas staan de eerste wijnstokken, deze waren nog niet gesnoeid. In een schuur fotografeerde ik deze broodoven die zo te zien nog steeds gebruikt werd.
Halverwege onze wandeling bereikten we het dorp St. Julien de Serre. Over de kerk op de foto hierboven ga ik morgen wat vertellen, anders wordt deze blog veel te lang. Het oude gedeelte van het dorp leverde nog wel een paar schilderachtige plaatjes op. Van de jaartal op de onderste foto maakten wij 1788. Dat moet wel kloppen want de meeste huizen in deze streek zijn van rond die tijd.
Reacties

 1. Reacties
  1. We gaan alweer bijna terug, maar vandaag was het genieten. Van de wandeling maar ook van het weer, Toos.

   Verwijderen
 2. Mooi land daar met speciale plekken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn zoveel speciale plekken hier, Jeanne. Bijna iedere wandeling heeft wel wat.

   Verwijderen
 3. Jullie hebben weer mooie wandelkilometers achter de rug met mooie "plaatjes"! En ook met goed weer zo te zien. Om in gedachten mee te lopen heb ik net het jou welbekende boekje gekocht: "Wandelen in de Ardèche" van Karin Out. Ben ca. 1000 km hier vandaan me alvast aan het inlezen voor straks, als we weer terug zijn. Goed vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden inderdaad prachtig weer, Annelies. De fleece jacks bleven zelfs in de auto. Deze wandeling kwam niet uit het boekje, ik plukte hem van internet. Goed van je om het te kopen. Fijn dat jullie goed aangekomen zijn in Nederland. Veel plezier daar.

   Verwijderen
 4. ik heb echt het idee dat de streek 100 jaar terug in de tijd leeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ziet er hier vaak uit als in de middeleeuwen, Sjoerd, maar men leeft hier echt wel bij de tijd hoor.

   Verwijderen
 5. Wat een heerlijk lenteweer hadden jullie. En ook weer een leuke ontmoeting. Alles leverde weer mooie foto's op... herinneringen voor later. Jammer dat je Serge niet op de foto hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had die Serge ook graag op de foto gehad, Kris maar ik kon hem moeilijk storen tijdens zijn gebed.

   Verwijderen
  2. Ik was eigenlijk vooral benieuwd naar zijn kledij. Ik vroeg me af op hij nog in zo'n ouwerwetse pij zou gekleed zijn?

   Verwijderen
  3. Ja, dat was ie. Mart had even stiekem om een hoekje gekeken. We gaan er nog een keer heen in de hoop.....

   Verwijderen
 6. Wat een leuke ontmoetingen heb jij toch altijd. Je doet me denken aan mijn moeder. Zij had ook de gave om een gesprek aan te knopen met totaal onbekende mensen. Zij beleefde altijd zo'n heerlijke ontmoetingen. Ik wou dat ik die gave had geërfd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik erfde dat makkelijke praten van mijn moeder, die kon werkelijk met iedereen praten. Het maakte haar niet uit of dat de koningin was of iemand uit een achterstandswijk. Maar deze Jean kon ook praten, hoor. Hij vertelde van alles over zijn leven, leuke vent.

   Verwijderen
 7. Volgens de wijnboer in ons vlekje (jajajaja!!!) moet je wijnstokken snoeien tussen kerst en oud en nieuw. Zijn wijn vinden wij niet fijn..... maar het is toch wel leuk om zoiets te hebben.
  Lekker wandelweertje zo te zien, Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat ze hier wel weten wanneer te snoeien. Toen we afgelopen week nog zuidelijker waren was daar ook veel nog niet gesnoeid. Maar het zal misschien per klimaat verschillen, Wieneke.

   Verwijderen
 8. Mooi portret met dat licht op zijn pet!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.