Jammer dan

Toen ik vanmorgen al vroeg een jarige zus in Nederland aan de telefoon had vertelde zij me dat het daar prachtig weer was, volop zon en het zou twintig graden worden. Wij hebben hem niet gezien, die zon en onze dag liep anders dan verwacht. Wat een leuke wandeling had moeten worden eindigde al na een half uur, regen was de spelbreker. In al de jaren dat wij in Frankrijk wandelen en dat zijn er heel veel hebben we dat nog nooit meegemaakt, een wandeling afbreken omdat het regent. We begonnen bij het dorp Lagorce onder Aubenas. Met een bewolkte hemel gingen we omhoog tussen de bomen maar eenmaal boven begon het te regenen. Toen we daar goed om ons heen konden kijken zag de lucht er aan een kant zo donker uit dat we besloten terug te gaan naar de auto. We hadden geen regenkleding bij ons, hebben we eigenlijk nooit als we wandelen in Frankrijk en hadden geen zin om ons drijfnat te laten regenen. Op de terugweg ging de regen voor ons uit noordwaarts. Eenmaal thuis heeft Mart zich getroost met Parijs-Roubaix en ik met een lekker boek.


Reacties

 1. Jammer! Maar ik ben erg blij dat wij nu eindelijk zon hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gun je van harte de zon, maar fijn dat wij er nu van genieten. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De weersverwachtingen voor hier zijn niet al te best, El. Maar ach, het kan niet ieder voorjaar feest zijn.

   Verwijderen
 3. Grappig, dat jullie je nu door de regen hebben laten weerhouden, terwijl wij nu voor het eerst eens een echte regenwandeling maakten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij lopen 's winters vaak genoeg in de regen maar dan wel met goede regenkleding. In Frankrijk hebben we die regenkleding nog nooit nodig gehad en nemen het dan ook niet meer mee. Het is hier trouwens ook gevaarlijk om met regen te lopen, we moesten vandaag heel voorzichtig afdalen over super gladde stenen.

   Verwijderen
 4. Wijs besluit. Gisteren hebben jullie al lekker bewogen en gewerkt, waarvoor nog hulde! Hier in Italie is het nu buiten warmer dan binnen. Maar dat is pas sinds gisteren, we troffen een enorm kil en klam huis aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het huis was bij ons wel weer heel koud maar niet klam, alhoewel we de indruk hebben dat het hier veel geregend heeft.

   Verwijderen
 5. Na de werkzame dag van gisteren, verdienen de spiertjes ook best wat ontspanning hoor! Jammer dat de wandeling verregende. Wij hebben vanmiddag lekker in het zonnetje in de tuin doorgebracht, en waren daardoor Parijs-Roubaix helemaal vergeten! Lees net dat een Belgische renner een hartstilstand kreeg tijdens de wedstrijd, hij is gereanimeerd en ligt nu in het ziekenhuis. Tjonge, pas 22 jaar oud.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker hoor, in de zon in de tuin. Laat die fietsers dan maar fietsen.

   Verwijderen
 6. Oh dat is jammer. Maar het komt nog wel hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier heb ik dankzij het fijne en zonnige weer twee dagen kunnen/moeten/mogen werken in de tuin. Heerlijk begin van een tuinseizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is dat toch lekker hè Inge, dat gerommel in de tuin. Hoop voor je dat het een mooi tuinseizoen mag worden.

   Verwijderen
 8. We hebben hier echt twee dagen lente in Zuid-Limburg. Maar wetende dat het bij jullie in zuid Frankrijk best wel vaak mooi kan zijn is dit gewoon even een minpuntje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Sjoerd, wij hebben hier zo vaak mooi weer, we gaan niet klagen hoor. Genieten jullie maar van veel zonnige dagen.

   Verwijderen
 9. Jammer Marthy maar een goed boek na een dag hard werken is ook wel heerlijk, hoor!
  Ik durf het bijna niet te zeggen maar........ bij ons was het droog en regelmatig kwam de zon even kijken! Die regen van jullie krijgen wij morgen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben duidelijk de verkeerde kant genomen. Meestal kiezen we het zuiden in het voorjaar omdat de temperaturen daar wat hoger zijn maar ditmaal hadden beslist naar het noorden moeten rijden.

   Verwijderen
 10. Ja dat is slim. Toch altijd oppassen met het weer in de bergen. Je weet maar nooit in wat voor noodweer je terecht kan komen. En een goed boek kan ook wel eens tof zijn!
  Wij hadden inderdaad heel erg warm weer (de warmste 8 april in de laatste 100 jaar) maar je zal zien... morgen is dat alweer helemaal op hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Behalve noodweer zijn de keien keiglad. We moesten afdalen over zo'n pad en dat was geen pretje.

   Verwijderen
 11. Hier was het schitterend weer. Bijna 25 graden. Vrienden van ons zitten in Portugal en die hebben al bakken regen gehad!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet het, ook in Portugal is het erg slecht. Genieten jullie maar hoor, ik kan de zon wel in het water zien schijnen;-)

   Verwijderen
 12. Hier aan de voet van de Pyreneeën was het gisteren ook een natte dag. Ganse dag regen en de foire de printemps et gourmandise is helemaal uitgeregend. Dat is pech hebben. Nu is het in ieder geval droog en schijnt de zon. Maar de koers was gisteren goed! Hopelijk betert het bij jullie ook wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verleden jaar hadden we de eerste weken schitterend weer, Marc. Nu zijn de verwachtingen niet goed te noemen, maar allez, het is zo als het is. We vermaken ons wel.

   Verwijderen
 13. Het is soms maar raar verdeeld dat weer. Wij waren wel even toe aan wat zon, na een heerlijk weekend, is het vandaag, maandag, nog steeds lekker weer hier en heb nog maar een stukje van de buitenboel aangepakt. Hopelijk knapt het bij jullie ook gauw op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verleden jaar voorjaar weken achter elkaar prachtig weer, nu wat minder. Het kan niet altijd feest zijn, Jeanette.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.