Thiviers - Sorges 18.5 km

Al om acht uur lieten we de camping met onze leuke blokhut achter ons en stegen naar het dorp Thiviers waar we op een kruispunt een bakker vonden en aan de overkant de Lidl.


En bij die bakker konden we koffie drinken en een verse pain aux raisins eten, lekker. Koffie is onderweg nergens te krijgen dus drinken we die als het kan 's morgens bij het ontbijt. We kopen hier ook twee baguettes die doormidden gesneden of gebroken in de rugzak gaan. Bij een supermarkt wordt dan kaas, fruit en wat  yoghurtjes gekocht en daarmee komen we  de dag wel door. Lunchen doen we in het open veld, soms in een boerenschuur want daar is altijd wel wat waar je op kunt zitten. Vandaag zaten we in een halfopen schuur met een prachtig uitzicht toen de boer  aankwam op zijn tractor en hij moest precies op de plek waar wij op een paar pallets zaten een machine neer zetten. Hij vroeg vriendelijk of we een stukje op wilden schuiven en ging nadat hij ons bonne route had gewenst er weer vandoor op zijn tractor.


Wij wilden eigenlijk morgen ook nog meelopen naar Periqeux maar hadden al gehoord dat we door de treinstakingen daar op zaterdag nooit meer weg zouden komen. Het plan was om dan vanmiddag maar terug te liften naar Limoges, daar stond immers onze auto.  Maar zie, voor pelerins wordt altijd gezorgd door Saint Jacques want toen we een kilpmeter of zes voor Sorges, ons einddoel van deze dag in dit gebouwtje van een liefdadigheidesorganisatie een kop koffie aangeboden kregen bleek de man die daar werkte in Limoges te wonen. Ja hoor, we konden mee rijden, geen probleem. We mochten eerst nog even het mooie kerkje aan de overkant bekijken met daarin het beeld van de heilige  Theresia en daarna liepen we nog een paar kilometer mee met Anja en Kees. We hebben hartelijk afscheid genomen, hen een bon camino gewenst  en hebben de laatste kilometers van onze tocht alleen terug gelopen.


Reacties

 1. O wat heerlijk dat het goed gaat. En wat liepen jullie in een mooi deel van Frankrijk. Sterkte voor degenen die doorlopen, maar ze komen vast goed aan. En zijn jullie weer lekker in je eigen huis?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk te lezen dat je in het deel van Frankrijk bent wat ik goed ken en bij welke Lidl ik de boodschappen doe als we in mijn partners huis zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie wandelervaringen,fijn om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Marthy, jullie kunnen hier nog lang van nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig om deze sportieve wandelserie zo mee te maken. Ik denk dat het een onvergetelijke ervaring is om de pelgrimstocht helemaal te doen. Je ziet nu eenmaal het meeste te voet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie wandeltocht, dat zijn mooie herinneringen die jullie hebben gemaakt.
  Misschien goed dat jullie hier stopten? Ik zie dat je je knie hebt ingetaped?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is wel reuze handig als je zo maar mee kunt gaan. Mooie tocht aan de foto's te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al je verslagen van het wandelen met (schoon)zus en zwager vond ik leuk om te lezen, maar ik vind dit de leukste. Zo leuk om te lezen hoe jullie het eten halen en organiseren. En mooi afgesloten met de weglopende mensen en jullie zwaaien. Heerlijke herinneringen hebben jullie gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om zo eens de sfeer te proeven van deze Camino en leuk dat wij mee konden kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie afsluiting van een heerlijke tocht! Fijn om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een bijzondere ervaring is het voor me om een stukje Camino mee te lopen dankzij jouw blog. Ik heb genoten van jouw mooie verhalen en foto's. Dank hiervoor. Met als kers op de taart de laatste twee foto's: van een wegwandelende Kees en Anja en jullie zwaaiend. Geniet nu weer van thuis, een comfortabel bed en schone kleding. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die bovenste foto: man, man, zo'n stempel wil je toch inlijsten?
  Bij de foto van de bakker loopt het kwijl uit mijn mond. Nergens smaken stokbroden zo naar stokbrood als in Frankrijk.
  Marthy, wat geweldig dat jullie konden meerijden naar Limoges. Dat is de voorzienigheid (-: Fijn dat jullie deze tocht hebben kunnen maken. Om voor altijd tevreden op terug te kijken ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.