St.Martin le Vieux - Chalus 18.4 km

We liepen vamorgen in de mist dus trui nog aan maar die werd al na een  uurtje opgeborgen in de rugzak. Het eerste wat grotere dorp waar we door heen liepen was Flavignac, we pauseerden even bij de kerk. Je loopt trouwens in ieder dorp langs de kerk. Hier gingen we ook even naar binnen, het was een hele mooie.

Het restant koek wat we hadden werd verdeeld, een paar slokken water en dan weer verder. Koffie is jammer genoeg nergens te krijgen onderweg.

We zagen veel van die mooie Limousin koeien en er liep al aardig wat jong vee bij. Dit kalfje was net geboren, de navelstreng hing er nog aan.


Ik maakte een praatje met deze boer. Hij zag direct dat we pelerins (bedevaartgangers ) waren en wist onze volgende stopplaatsen zo te noemen. Toen ik vroeg of ik hem op de foto mocht nemen zette hij wel eerst zijn stok weg en ging hij er helemaal voor  staan.

Ons onderkomen voor vannacht was eigenlijk te luxe voor eenvoudige pelegrins maar de rest van de slaapplekken in deze plaats was al bezet dus we genoten er maar van.


Reacties

 1. Leuke foto's, vooral die van de twee bidstoelen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik val natuurlijk meteen voor die prachtige koeien! Wat zien ze er mooi uit...
  Veel wandelplezier in dit mooie deel van Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jullie goed wandelweer hebben. Je ziet meteen weer een mooi ander stuk van prachtig Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zegt dat alle slaapplekken bezet waren, kom je veel wandelaars tegen onderweg (of eiegenlijk achterop waarschijnlijk)? Maar wat een mooi verzorgde slaapkamer. Oh en die koeien, zo schattig die kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent in ieder geval goed uitgerust met zo'n luxe slaapplek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet van je verhalen en de foto's. De boer op de foto maakt alleen maar gebruik van een wandelstok zo te zien met toch een behoorlijke beperking. Het valt me vaak op dat er in Frankrijk weinig (oudere) mensen met een rollator zijn terwijl je er hier in Nederland zo'n beetje over struikelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, die voor jou zo mooi poserende boer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nummer 0420 schitterend gewoon. Toevallig had ik het vorige week ook over Limousin koeien en hoe deze in Nederland terecht zijn gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De boer ging er mooi voor staan alleen vergat ie zijn buikje in te trekken. ;-) Een luxe slaapplek! Maar dat mag wel eens na al die inspanningen. Dik verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die kop van die koe! Alsof hij/zij zeggen wil: heb ik iets van je aan?
  Wat lief dat de boer er netjes voor ging staan en zonder stok. Ik hoop dat de bedden net zo lekker liggen als ze er uitzien.
  In Flavignac hebben wij gefietst maar ik kan me er eerlijk gezegd weinig van herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.