Achterstandswijk

Het lijkt zo langzamerhand wel of we in een achterstandswijk wonen met al die dichtgetimmerde huizen in onze straat en dat terwijl we in de kern van het dorp wonen. Schandalig vinden wij en alle buurtbewoners maar de gemeente trekt zich er niets van aan. 

Vijfentwintig jaar geleden werden we door het gemeentebestuur al uitgenodigd om mee te denken over een nieuw wijkje wat hier gerealiseerd zou worden maar er is nog niets gebeurd. Nou ja, toch wel iets. De gemeentewerken waarvan de oude loodsen nog net te zien zijn achter het oude huis van mijn buurvrouw Alie zijn inmiddels verhuisd.

 Wij woonden aan de andere kant van die oprit op de plek waar nu de auto's geparkeerd staan en ons huisje is twintig jaar geleden gesloopt. Van ons nieuwe huis kan je nog net het (achterste) dak zien links op de foto. De brandweer garage op de achtergrond is veertig jaar geleden gebouwd, wij woonden er toen voor en deze moet nu volledig vernieuwd worden. Het plan is om hem naar voren te halen. Plan hè, want over de nieuwe plek van die brandweergarage wordt al jaren gesteggeld.

Dit huis is net vrijgekomen er daar zullen ook wel snel platen voor gaan. Verderop is nog een dwarsstraatje met oude huizen waarvan de meeste nu leeg staan zagen we gisteren toen we er langs liepen. De gemeente heeft in een bijeenkomst waar Mart ook bij was een tijdsbestek van drie jaar genoemd voor de nieuwbouw, we wachten af.

Reacties

 1. Gemeente, plannen, beslissen.... dat kan erg lang, lang duren....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lege huizen en al helemaal van die dichtgespijkerde, daar word je droefgeestig van. Hopelijk gaat de gemeente snel tot actie over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Jeanne, die dichtgespijkerde huizen zijn akelig om te zien.

   Verwijderen
 3. Dat is dan een voordeel van het wonen in een nieuwe stad, want dichtgespijkerde huizen heb je hier niet. Ik vind het er maar triest uitzien, zeker nu er zo’n woningnood is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, vooral dat laatste huisje. Wat zonde. Dat zou je toch zo op willen knappen en in gaan wonen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is een lieverdje. Maar alles is al jaren geleden opgekocht door de gemeente die er vervolgens ook al jarenlang niets aan gedaan heeft dus zou het kapitalen kosten om dit nog op te knappen.

   Verwijderen
 5. Ik vraag me af waarom ze leeg staan. Onbewoonbaar, niet te restaureren of ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plannen, Sjoerd, plannen van de gemeente die maar niet uit de verf willen komen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.