Doorgaan naar hoofdcontent

Ga uit je bol


Sinds een jaar hebben we er hier er een nieuw winkeltje bij. Ze verkopen knutselmateriaal, geven workshops en verzorgen kinderfeestjes. Moedig en ook wel bijzonder om zoiets in een klein dorp te beginnen, ik hoop dat de eigenaresse het gaat redden. 

Schoondochter Chris nodigde me uit om daar een workshop handletteren te doen en ik zei natuurlijk ja. Ik heb weleens zo'n workshop gedaan maar aangezien ik niet zo handig ben in die dingen leek het me wel leuk om weer eens te oefenen.

 Er stonden op twee tafels papieren tassen voor ons klaar waarin het materiaal zat waar we mee aan de slag zouden gaan. Er werd het een en ander uitgelegd over de verschillende letters die je kon gebruiken en we begonnen eenvoudig, je naam op een stukje gevouwen papier tekenen zodat iedereen een naamkaartje voor zich had.

Daarna begon het serieuze werk. We maakten eerst een sjabloon met de tekst en die ging uiteindelijk onder de bovenste laag papier van de zak waarna we het sjabloon overtrokken op de zak. De voorbereiding, dus het sjabloon maken nam de meeste tijd in beslag. Hierboven het eindresultaat van Chris, die is heel creatief en kan goed tekenen. 

Maar ik was met mijn zak ook best tevreden en we hebben een leuke ochtend gehad. En natuurlijk weer wat bijgeleerd.

Reacties

Griemmank zei…
Oh, dát lijkt me leuk. Je weet dat ik dol ben op workshops. Even snuffelen aan iets nieuws en kijken of het je ligt. Dit zou mij liggen!
huis tjokvol zei…
is super leuk geworden.
miekequilt zei…
Wat leuk!! Ik vind handlettering enig en zo’n workshop zou echt iets voor mij zijn. En ik denk dat jij ook nog weleens gaat.
Wat een fijne uitnodiging. En een hele toepassing van het geleerde.
Ik hoop ook dat die dame het gaat redden in jullie dorp, dit zijn zulke leuke initiatieven.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me heel leuk om te doen. Het resultaat is ook super.
Pippa's Hus zei…
Leuk! Ik hou van workshops lekker je hoofd leeg maken. XX Esther
In de weer zei…
Schitterend Marthy, je kunt echt tevreden zijn. Een aanwinst zo’n winkeltje in de buurt.