Doorgaan naar hoofdcontent

Openbaar vervoer

Omdat Mart op dit moment een flinke schilderklus bij onze zoon in Scheveningen heeft moet ik het zonder auto doen en maak daardoor veel gebruik van het openbaar vervoer. In ons dorp ben ik gewend alles lopend te doen, soms pak ik de fiets naar een naburig dorp en dat is het wel. Buiten het dorp pak ik altijd de auto, dat ben ik zo gewoon. 

Nooit gedacht dat ik op mijn zeventigste opeens nog zoveel gebruik zou gaan maken van bus en trein. En ik moet zeggen, het bevalt me wel. Ik loop even naar de provincialeweg, vijf minuten hooguit en stap daar op de bus naar Gouda waar ik vanaf het station de trein in elke gewenste richting kan nemen. 

Ik vind dat de aansluitingen goed geregeld zijn, hoef nergens lang te wachten. Nou ja, vanmiddag was ik even bij de fysio geweest in Gouda en toen was er een bus uitgevallen, dat was dus even een minpuntje want door dat wachten kreeg ik het wel erg koud. Maar toch stap ik vandaag weer vrolijk op de bus naar Gouda en neem dan de trein naar Utrecht voor een hele leuke bijeenkomst waar ik morgen meer over vertel.

Reacties

Ageeth Mooij zei…
Bus- en treinreizen geven mij een toeristisch gevoel. Dat zegt wel wat over de frequentie waarmee ik er gebruik van maak ;-) Ik vind het leuk om stiekem mensen te bekijken en naar ze te luisteren.
Sjoerd zei…
Mijn ervaringen met het openbaar vervoer zijn duidelijk minder...
In Nederland is het echt wel goed geregeld. Ik ga eigenlijk altijd met de trein, vind het heerlijk ontspannen.
KnutzEls zei…
Ga vaak met het OV. Er staan een paar handige apps op m'n telefoon.
Elizabeth zei…
Vroeger reisde ik vaak met de trein; ik vond het heerlijk!
Maarre... maandag wordt het een rommeltje bij het OV...
Hopelijk kun je dan weer met de auto!
Ik maak zelden of nooit gebruik van OV, maar een treinrit van/naar Utrecht was toch wel erg fijn 😀
Marthy zei…
Ha, vooral terug, toen zat je nog na te genieten, Inge.
Marthy zei…
Ik heb ze er ook op gezet, Els.
goed openbaar vervoer kan de files in de stad verminderen