Doorgaan naar hoofdcontent

'Oudjes'

We hadden een jarige in ons midden vanmorgen in ons groepje waarmee we koffiedrinken na het wandelen in Oudewater. En die koffie drinken we bij de beste bakker van Oudewater dus ik kan jullie verzekeren dat deze traktatie echt verschrikkelijk lekker was. Maar ik wil even terugkomen op de jarige, die was namelijk tachtig jaar geworden. Tachtig en ze loopt nog als een kievit. 

En ze is niet de enige hoor, we hebben in onze groep ook nog twee drieëntachtig jarigen en die lopen niet bepaald te sloffen. Met Nordic walken heb je een wat hogere snelheid dan met gewoon wandelen en we liepen vanmorgen anderhalf uur, zweet op de rug. Dat zegt wel wat over de meer dan goede conditie van deze 'oudjes'. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben met het lijf maar het besef dat je dat lijf in beweging moet houden is denk ik net zo belangrijk. Ik neem in ieder geval graag een voorbeeld aan deze mensen.

Reacties

Bertiebo zei…
Dat is hoopvol. Fijn!
KnutzEls zei…
Goed hè!! Ookbij ons een stel ouwetjes, maar beslist geen trage lopers. Keep on walking
Pippa's Hus zei…
Dat klinkt goed, en de foto ziet er heerlijk uit! Nomnom. XX Esther
Onliemie zei…
Ik hoop dat ik zo tachtig mag worden! Omwille van dat flinke wandelen maar ook omwille van de lekkere traktatie! ;-) Het ziet er te lekker uit!
Mijn schoonpa van 92 wandelt ook nog dagelijks zijn rondje. Tempo ligt al lang niet meer zo hoog als vroeger maar ik hoop dat ik op die leeftijd ook nog zo beweeglijk mag zijn
Marthy zei…
Bewondering voor zulke mensen als jouw schoonvader, Inge.
Sjoerd zei…
Dat is niet mis voor die oudjes, dat haal ik nu al niet meer...