Doorgaan naar hoofdcontent

Pieterpad: Glimmen - Gasteren 20.5 km

 Op onze derde dag op het Pieterpad, we liepen op de Hondsrug, kwamen we deze grote steen tegen met een mooie tekst erop:

Tijd
Ik droomde dat ik langzaam leefde
 langzamer dan de oudste steen 
Vasalis

Bijna alle hunebedden liggen in Drenthe, op één na: deze Groningse 'G1'. Hij ligt vlakbij Noordlaren op een uitloper van de Hondsrug, net over de grens met Drenthe. Het is eigenlijk maar een half hunebed maar de ligging is mooi, op het hoogste punt van de licht glooiende Noordlaarder es.


Het was in de ochtend nog wat mistig en dat leverde prachtige mystieke foto's op.


Maar om een uur of elf begon de zon door de mist heen te breken en werd het eindelijk beter weer. We liepen ondertussen in het Nationaal Beek- en Esdorpen Landschap Drentsche Aa. 
Prachtig gebied om te wandelen, puur natuur. De Drentsche Aa is een van de weinige beken in Nederland die een natuurlijke, meanderende loop heeft behouden.

 Het werd zelfs zo warm dat de jacks uit konden en de mouwen opgestroopt werden. En als je dan op een mooie plek in de zon ook nog een picknickbank kunt vinden is het leven helemaal goed.

Ik sluit af met nog een hunebed, we wandelen tenslotte nu in Drenthe. Deze lag net voor Gasteren, ons einddoel van de laatste dag. Voorlopig laten we het Pieterpad voor wat het is, we vertrekken binnenkort naar andere oorden. In het najaar lopen we weer verder want er wachten nog heel wat kilometertjes op dit pad.

Reacties

Bertiebo zei…
Prachtig daar, zo aan je foto's te zien. En die tekst van Vasalis is ook zo mooi!
Onliemie zei…
Mooie foto's van mooi Nederland! Bijna zo mooi als de Ardèche. Bijna! ;-)
Ageeth Mooij zei…
Prachtig, ik geniet een beetje mee!
O Noordlaren : menig vakantie daar doorgebracht, prachtig gebied!
Emie zei…
't Is goed te zien dat jullie weer een fraaie route liepen
In de weer zei…
Prachtige foto van die “zwarte” stammetjes.
Sjoerd zei…
Mooie beelden, ik moet toegeven dat ik nog nooit zo'n Hunebed gezien heb,
Marc Dufraing zei…
Op naar het zuiden? Hier is al zeker twee weken (zolang ben ik er al) prachtig weer - droog - en de moestuinman in mezelf zegt dat het toch wel eens moet regenen - maar dan liefst 's nachts ...
Elizabeth zei…
Heerlijke rust straalt alles uit...
Marthy zei…
Nog een paar dagen hier, Marc, en dan....