Doorgaan naar hoofdcontent

Pieterpad: Oostum - Glimmen 23 km


 Wel jammer dat we deze drie wandeldagen niet het weer kregen wat er voorspeld was. Het bleef zwaar bewolkt en het was deze dag zelfs zuur koud. De eerste uren liepen we langs veel water, eerst het Reitdiep en daarna het Starkenborghkanaal. Een beetje eentonig, maar het kan niet altijd alleen maar leuk zijn. En het feit dat je lekker buiten bent en lichamelijk bezig is voor ons vaak al genoeg.

Ondanks het wat sombere weer zagen we overal het uitbottende voorjaar. Veel struiken die heerlijk in kleur komen.

Voordat we de stad Groningen binnen liepen kwamen we deze oude grenssteen van de stad tegen.

De Noorderhaven waar veel oude schepen aangemeerd liggen. Veel van die schepen hebben nu overnachtingsplekken voor toeristen.


 Twee uitersten tegenover elkaar. Het mooie oude station van de stad Groningen met daar tegenover het hypermoderne Groninger museum hieronder op de foto. Ik vind ze alle twee op hun eigen wijze mooi.


De route naar de St. Pietersberg is nog lang, gelukkig maar want dan valt er nog veel te zien en te genieten op weg er naar toe.

Reacties

Zomer of winter in Groningen maakt veel verschil. Een zonnetje alleen al had wonderen gedaan. Toen wij daar wandelden in mei vonden we het niet saai, hoewel we dat wel verwacht hadden. Zo zie je maar.
Griemmank zei…
Groningen vind ik een merkwaardige provincie. 's Zomers met zon op al dat wuivende graan en al die wijdsheid is het er wonderschoon. Nu vind ik het er saai en een beetje deprimerend zelfs. Maar ja, ik ben nu eenmaal een echt bos- en heidemens. Stad is de leukste stad van het noorden. Het station is zo mooi binnen. Tja, over het museum zijn de meningen sterk verdeeld. Ik ben er nu wel aan gewend :-)
In de weer zei…
Ik vond het heerlijk fietsen langs het water, daar hou ik van. Lekker ver van je afkijken. Hoop dat het zonnetje er voor jullie nog wat doorkomt, dan is het helemaal perfekt.
Sjoerd zei…
Heel mooi al die foto's. Dat wordt nog genieten van deze tocht.
De enige plaats in Groningen waar ik ooit was was Eelde
Emie zei…
Hele leuke stad, Groningen en ik ken ook een paar geboren Groningers met wie ik heel plezierig heb samengewerkt . De rest van de provincie ken ik eigenlijk niet.
miekequilt zei…
Een heerlijke plek dat Groningen. Wij kampeerden er met veel plezier( niet in de stad hoor). En het weer: het is echt onvoorspelbaar.
Onliemie zei…
Knap hoor! Zo flink stappen. Je maakte weer prachtige foto's. Dat museum doet me denken aan een boot. Is vast de bedoeling? Leuk op een boot overnachten alhoewel als het dan een beetje dobbert word ik weeral meteen misselijk. Stom!
Je hebt hierboven in je banner ook een prachtige nieuwe foto.
Wat leuk dat jullie het Pieterpad lopen. Groningen is bekend terrein voor mij :-)
Marthy zei…
Eindelijke een aan begonnen. Om te starten is het ver rijden voor ons. Natuurlijk komt het wel steeds dichterbij.
Marthy zei…
Jammer dat we geen tijd hadden om het station van binnen te zien, van buiten is het een goed bewaard juweeltje.