Roes

De dagen gaan voorbij in een roes van werken en wat voor dag van de week het is beseffen we vaak niet. Vanmorgen om acht uur al in de auto op weg naar Valence voor bouwmaterialen. In Les Ollières zien we dat de zand- en grindhandel dicht is, daarnaast Courby de bouwmaterialenhandel ook. Feestdag in Frankrijk, vraagt Mart? Wat voor dag is het eigenlijk? We kijken elkaar aan en beginnen te lachen, donderdag, Hemelvaartsdag! Keren dan maar weer, terug door de vallei. Nou is dat geen straf maar dik genieten, de Ardêche in lentetooi met overal bloeiende brem.

Reacties

 1. ik ken het, ik ken het, vanmorgen ook hier naar de bouwmarkt gegaan, dus dicht en ja het is een feestdag dus bouwmarkten zijn dicht, supermarkten waren wel open, dus op een terrasje maar een kopje koffie gedronken en van al het groens om me heen genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn bij de bakker in Les Ollières gestopt om wat lekkers te kopen voor bij de koffie. Toch nog een beetje een feestdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, dat verbaast me. Volgens mij is voor de fransen hemelvaartsdag ergens in augustus, msriahemelsvaartsdag. Maar,hoe danook,voor jullie was het onbedoeld een 'vrije"dag. En, ik weet het de bakker in Les Ollieres heeft altijd wel iets verleidelijks aan te bieden. "pluk de dag"!
  Kees enMaria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hemelvaartsdag (L'Ascension) en Maria Hemelvaart (Assomption)zijm twee totaal verschillende katholieke feestdagen, Maria, en ik kan het weten, katholiek opgevoed bij de nonnen. In Nederland is Maria Hemelvaart al jaren geen vrije dag meer, in Frankrijk nog steeds wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hier dezelfde ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy