Kleur

De spanten in de logeerkamers waren voor een deel in een lelijke bruine kleur geschilderd en de delen die nu tevoorschijn zijn gekomen omdat het plafond is verhoogd waren behandeld met iets wat erg af gaf. Dat wordt nu in een dekkende grondverf gezet en daarna wordt al het houtwerk in een mooie dieprode kleur geschilderd. Ik heb de kleur laten mengen bij Leroy Merlin, waar ze een grote verfafdeling hebben. Ik ben benieuwd wat het eindresultaat zal zijn, aan de schilder zal het niet liggen, hoogstens aan mijn kleurkeuze.

Reacties

 1. Doe je ogen dicht en denk aan het plafond in de huiskamer van Markt Oostzijde 4: balken wit met daar tussenin ossenbloed rood.
  Een schitterende combinatie.
  Of ken jij het plafond alleen maar van later (1985): alle verflagen verwijderd en heel het eikenhouten balkenplafond in de oorspronkelijke staat van 1650?
  Daar ging alleen maar bijenwas over heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ossenbloedrood, die kleur had ik ook voor ogen, maar dat woord kennen ze hier natuurlijk niet.Verf laten mengen, maar ik ben bang dat het niet helemaal gaat worden wat ik voor ogen had.Zal nog wel een keer in de auto moeten stappen om wat donkerders te halen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.