Soberheid

Van oudsher is de Ardêche een arme streek, dus verwacht bij ons geen gepleisterde huizen, wat een teken van welvaart was, of rijk versierde gebouwen. Alles is simpel opgetrokken met grote brokken graniet wat meer als voldoende voorhanden was. Ik mag dat wel, die soberheid in een verder rijke natuur. Nu nog geven de meeste Ardêchois niet veel geld uit aan opsmuk, als het goed is laten ze het zo, getuige deze deur. Twee plankjes om wat gaten te dichten en het kan nog jaren mee. Van mij mag het, het levert vaak mooi plaatjes op.

Reacties

  1. Prachtig die oude deuren. Ik ben er helemaal weg van. Die plankjes, heel herkenbaar. Hier wordt ook heel wat opgelapt. Onze buurman die toch een behoorlijk bedrijf heeft zegt het absoluut niet belangrijk te vinden hoe het er in zijn huis uit ziet. Zijn vrouw glimlacht dan maar een beetje. "Nederlanders zitten veel meer binnen", zegt ze dan.....daarom willen ze alles perfect hebben!" Tja, ik glimlach dan ook maar een beetje, want toevallig houd ik enorm van huizen inrichten en veranderingen. Dag, groeten Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij kunnen elkaar een hand geven Lilian, want ik ben ook gek op inrichten. De gîte heb ik wat industrieel ingericht omdat de ruimtes met die prachtige natuurstenen muren zich daar voor leenden. Ons eigen huis ga ik wat romantischer inrichten met o.a. een mooie kroonluchter boven de tafel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.