Doorgaan naar hoofdcontent

Prettig

Om één uur vanmiddag gingen we aan tafel bij restaurant Le Voyageur in St. Pierreville en het was vijf uur voordat we opstonden. In goed gezelschap heerlijk zitten eten en we waren niet bepaald de enige die dit deden. Alle tafels waren bezet en wat dan altijd opvalt is dat de kinderen die mee aan tafel zitten zich zo keurig gedragen. Franse kinderen schreeuwen niet in restaurants, blijven aan tafel zitten en eten hun bord leeg. Prettig!

Reacties

astrid zei…
ik herken dat, is inderdaad prettig eten, nu in de supermarkten hetzelfde nederlandse kinderen gebruiken de gangen van de supermarkten om er verstoppertje te spelen, gillen en schreeuwen door de gangen is weer even wennen.
Marthy zei…
Inderdaad, Astrid. Wij wagen ons hoog zomer niet in of onder Aubenas, Privas en omgeving is wat rustiger.
Emie zei…
De zondagmiddag aan tafel, wat een goede en smakelijke gewoonte hè? Daarin lijken Italie en Frankrijk wel erg op elkaar ook wat opgevoede kinderen betreft. Dat jullie er met je eigen prettige gezelschap zaten, maakt het nog leuker!
Bas zei…
Heeft waarschijnlijk meer te maken met gewenning dan met opvoeding, de zuidelijke landen eten gewoon wat uitgebreider..... Verwacht het dus maar niet van je kleinzoon haha
Marthy zei…
Jij weet nog niet half wat ik allemaal van mijn kleinzonen verwacht, hi hi.