Stormschade

We waren even weggeweest met de auto en toen we terugkwamen lag dit gevaarte over de oprit, precies op de plek waar normaal onze auto staat. Een van de twee populieren van buurman Kees, twintig meter lang, was bij de verrotte wortels afgebroken door de storm. Een stuk van onze beukenhaag vernield en aan de andere kant de afscheiding met buurman Piet. Daar is de top neergekomen op zijn werkplaats zonder al te veel schade aan te richten. Vanwaar de boom stond is hij precies in zijn lengterichting omgegaan, schuin was hij op het dak van de winkel terechtgekomen en naar de andere kant op ons huis. Buurman Kees beseft dat hij de andere boom ook weg moeten laten halen, dat zal nog een hele klus worden met die lengte.
 

Reacties

 1. Wat een gelukkie dat jullie net weg waren met de auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uff wat vervelend en een geluk dat de auto er niet stond. Hier in Frankrijk is er gelukkig niets van de storm te merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Denk niet dat we nog veel gekregen hadden voor de bus, hij is tien jaar oud, Joop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet er niet aan denken dat die boom gevallen was terwijl we net aan het instappen waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig mankeren jullie niets, een auto is te vervangen, jullie hadden weer een klein engeltje op je schouder zitten. Wij hebben hier geen wind, alleen vorige week dinsdag op woensdag heeft het hier in de Ardeche en Drome gehoost in 12 uur tijd 220 mm water naar beneden gekomen, code rood was hier ook aangegeven, kleine beekjes zijn woeste rivieren geworden en in Vals les Bains was de rivier totaal buiten zijn oevers getreden, er zijn verschillende auto's meegesleurd op de parkeerplaats stond 1 1/2 meter water, verschillende wegen waren niet bereikbaar en er zijn ook hele stukken weg weggeslagen, wij hebben gelukkig niets maar verschillende mensen hadden een cascade door hun huis lopen, onze weg was bezaaid met stenen, zand, bomen, daar moest eerst een schuiver aan te pas komen, gelukkig schijnt nu het zonnetje en na een kleine week zijn ze nog steeds bezig om de boel op te ruimen.  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is nog al wat, Astrid. Ik ben benieuwd hoe het er in Le Serret voor staat. Zoals het er nu naar uit ziet gaat Mart daar eind november heen dus dan merken we het wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.