Doorgaan naar hoofdcontent

Overuren in de keuken

Er valt hier van alles te oogsten en dat komt allemaal tegelijk. Ik heb de laatste dagen twee keer vijgenjam gemaakt, aardbeiensaus voor over de yogurt en het ijs en vandaag maakte ik tomatensaus.  Het recept van deze gevulde saus waarin tomaten, paprika, uien en courgette in worden verwerkt vinden jullie hier. Het is natuurlijk wel wat werk maar van de winter ben ik er heel blij mee. Ik gebruik deze saus voor de pasta maar ik maak er ook vaak een snel pannetje soep mee. Ik ben voedsel intolerant, kan niet tegen allerlei toevoegingen zoals bijvoorbeeld chemische hulpstoffen (E-nummers). En dat is nou het mooie van al mijn potjes, ik weet zeker dat er niets vreemds in zit, gewoon puur natuur. Ondertussen zijn ook de mirabellen rijp, maar die wachten maar een dagje, ik neem morgen vrij!


Reacties

Emie zei…
Overuren in de keuken maar wel met smakelijk resultaat. Veel plezier morgen, je gaat vast iets leuks doen.
Marthy zei…
En dat lees je morgen.....
Ineke zei…
De bekende etiketten. Goed gedaan, Marthy - lekker bezig!
Het is wel veel werk maar dan heb je ook wat lekkers en gezonds!
Je hebt zelfs mooi etiketten om op de potjes te plakken. Ik kook al lang niet meer met pakjes en zakjes. Eigenlijk sinds ik geen suiker meer eet. Je recept voor de saus heb ik opgeslagen. Ik ga er dankbaar gebruik van maken!
Lieve groet
Sjoerd zei…
Dat ziet er ook allemaal gezond uit. Ik kan ook niet tegen bepaalde e-nummers. Daarom probeer ik ook zoveel als mogelijk alles vers te maken.
Marthy zei…
Ach, het houdt je van de straat, Ien.
Marthy zei…
En het is zo makkelijk om het in huis te hebben, Alet. Als ik eens een keer laat thuis ben of een drukke dag heb kook ik wat pasta, potje saus in een wokpan, wat stukjes ham of salami erbij met wat kruiden en klaar is Kees. Komkommertje of een tomatensalade erbij, lekker en gezond. Het is ook altijd de basis voor mijn spagettisaus.
Wieneke zei…
Het is wel effe aanpoten natuurlijk, maar dan héb je ook iets. Geeft voldoening en het ziet er heerlijk uit. Je hebt je dagje vrijaf zeker verdiend.
Marthy zei…
Heel gezond, we hebben al die toevoegingen niet nodig, Mirjam. En het is veel smakelijker.
Marthy zei…
Het is eigenlijk helemaal niet erg als je die intolerantie hebt, Sjoerd. Je gaat er veel bewuster en daardoor gezonder van eten.
Marthy zei…
Mijn keukenprins heeft geholpen, Wieneke. Hij heeft vier kilo tomaten klein staan snijden.
Jeanne zei…
En dat met die warmte............. niets voor mij, maar dat is de kift. Ik wou dat ik iets van een keukenprinses in me had.
Ageeth Mooij zei…
Leuk om te doen, al moet soms alles wijken. Fijn om zo lang van je eigen oogst te genieten.
Bertiebo zei…
Fijne dag, vandaag!
Marthy zei…
Jij hebt vast en zeker een hoop andere kwaliteiten, Jeanne. En in huis met die dikke muren is het meestal koeler dan buiten.
Marthy zei…
Ik heb geen druk leven hier, Ageeth, dus ik heb er de tijd voor. Maar je hebt wel gelijk, het moet direct gebeuren, je kan het niet laten staan totdat het je beter uitkomt.
Marthy zei…
Dank je, Bertie.
Vlimbouter zei…
Dat lijkt me een heel lekker recept! Wil ik ook wel eens uitproberen, want ik heb hier vaak plots extra eters in huis. Hoe lang kan je de saus bewaren?
Inge zei…
'ieder nadeel heeft zijn voordeel'
Ook ik eet bewust en vers, en het gezin profiteert daar van mee
Jolanda zei…
Ziet er heerlijk uit! Groot gelijk dat je na deze kookdag weer een dagje vrijaf neemt:)
Marthy zei…
Lut, als je de saus goed heet in schone potten met een draaisluiting doet blijft het wel een jaar goed.
Marthy zei…
Wij zien het ook als een voordeel, Inge en zijn helemaal aan deze manier van leven gewend.
Marthy zei…
Verdiend toch, Jolanda;-)