Oud

We waren vandaag op bezoek bij vrienden die in een klein dorpje in de Ardèche wonen op 900 meter hoogte met een schitterend uitzicht. Zij kochten hun huis als ruïne en bouwden het zelf weer helemaal op. Een enorme klus natuurlijk maar het resultaat mag er zijn. Stom, ik vergat er een foto van te nemen, volgende keer beter. Waar ik wel een foto van nam zijn de oude elementen die in hun dorpje nog aanwezig zijn. Zo'n gewelf met daar in oude dakpannen en een stel flessen, vijftig jaar geleden lag het er waarschijnlijk ook zo bij. En dit schuurtje met dat oude dak waar stenen de pannen vast moeten houden. Mooi voor de foto maar in Nederland zou het al plat liggen.


Reacties

 1. Reacties
  1. Geen zorg, dit blijft staan tot het instort en daarna gaat het verder als ruïne.

   Verwijderen
 2. Ooh ik zou zo een paar van die leuke oude flesjes meenemen, die dan in een groepje bij elkaar zetten met bloemen erin. Ik vind ze helemaal geweldig, zoiets vind je hier nou nooit. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er zo een paar mee kunnen nemen, Petra, maar er staat genoeg in huis. Soms denk ik weleens dat ik een winkeltje in Nederland zou kunnen beginnen met alles wat ik hier in Frankrijk tegenkom, maar ik bedwing die neiging. Teveel gedoe.

   Verwijderen
 3. Alles is even decoratief, dakpannen, flesjes.............prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bewoners daar zouden hard lachen om jouw bewondering, Jeanne. Zei hebben hier gewoon een stel rommel neegegooid, jaren geleden en dat is blijven liggen, zoals vaak bij de Fransen.

   Verwijderen
 4. Sfeervol en mooi. Alsof de tijd heeft stil gestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk die beelden. Al geloof ik niet dat ik me in zo'n halve bouwval thuis zou voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou bang zijn dat bij de eerste de beste storm al de dakpannen er af zouden vliegen.

   Verwijderen
 6. Net dat nonchalante is zo typisch voor de Fransen. Hier zou ik het vreselijke rommel vinden en ginder vind ik het net charmant! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar, Kris. In mijn Nederlandse omgeving zou ik me er aan ergeren, hier hoort het coleur locale.

   Verwijderen
 7. Het is natuurlijk gewoon een puinhoop en niet bewoonbaar, maar op de een of andere manier vinden wij het wel schilderachtig. Bij een ander dan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lees net bij de reacties dat je de neiging om een flesje mee te nemen, hebt weerstaan. Dat had ik nooit gekund. Leuke cadeautjes, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De neiging om een winkeltje in Nederland met oude zooi te beginnen weer sta ik en de neiging om wat van die flessen mee te nemen heb ik niet eens gehad, Emie. Je kan hier wel blijven rapen, dan moet de aan hanger iedere keer achter de auto, Mart ziet me aankomen.

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige flessen! Mooie foto ook. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel vroeger gingen we nog wel eens naar Duitsland of Oostenrijk op vakantie. Veel te "aangeharkt" vonden wij. Dit soort franse slag opgeruimde oude rommel vinden we veel charmanter. Van mij mag met zoiets de tijd eeuwig stil blijven staan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.