Rabarber voortrekken

Wat moet je met speciekuipen in een moestuin zullen jullie misschien denken bij deze foto. Ik zal het even uitleggen, Toen we hier twee weken geleden kwamen stonden er maar net een paar blaadjes van de rabarber boven de grond. Zoals alles in de natuur hadden die planten nog geen zin om te groeien. Daar is warmte voor nodig en dat wilde zeker verleden week echt nog niet. Nu zie je in die Engelse tuinprogramma's weleens van die mooie rabarberpotten (cloches) langskomen waar je de rabarber mee kan forceren, wat versneld aan de groei kan krijgen maar die zijn mij veel te duur. Ik keek even op internet en deze hieronder kostte al 99 euro en dan is hij nog van kunststof. In onze garage staan nog een stel speciekuipen, overgehouden van alle bouwwerkzaamheden hier. Ik bedacht dat het daar ook mee moest kunnen maar Mart vond het een idioot plan.


Ik hield vol, hij zwichtte en voilà, binnen een paar dagen hadden we planten die flink aan de groei waren gegaan. 

Één plant waren we kwijt geraakt maar daar staat inmiddels een nieuwe voor in de plaats. Het weer wordt langzamerhand wat beter dus ik heb goede hoop dat we binnenkort rabarber kunnen eten.
Reacties

 1. Wat inventief van jou! Eet smakelijk (binnenkort)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een geweldig idee. Ik ga vanavond direct kjken hoe die van ons erbij staat. En mocht het nodig zijn, op de volkstuin staat ook een cementkuip....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je plant niet al te groot is kan een emmer natuurlijk ook, Jeanette. Of een hele grote bloempot.

   Verwijderen
 3. Is het nu de donkerte die ze opeens activeert of heeft het te maken met de warmte onder de kuip. Ik wil dat weten, Marthy :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De plant gaat op zoek naar licht, daardoor plus de warmte onder de kuip, gaat hij sneller groeien. Letterlijk: voortrekken.

   Verwijderen
  2. Die uitdrukking gebruik ik heel vaak....

   Verwijderen
  3. Aha, een combinatie dus. Weer wat geleerd.

   Verwijderen
 4. Wat een uitvinding. De rabarber zal nu des te lekkerder smaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marthy, Een vrouw naar mijn hart. Mijn credo om kasten leeg te houden, onkosten te besparen en te consuminderen: Wat moet je met een aspergepan of een visbestek terwijl asperges net zo goed gaar worden in een gewone pan en vis net zo lekker smaakt met een ordinair bestek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ton, ze zijn me nog net even te duur, die asperges maar zeer binnenkort gaan wij ze we vaak eten. Ik kook ze altijd in de Lagostina soeppan die ik ooit van mijn schoonmoeder kreeg, 47 jaar geleden.

   Verwijderen
 6. Super idee! Vrouwenlogica tegen mannenverstand. En een lemker maaltje rabarber str aks. Die potten zijn wel heel mooi. Maar dan van terracotta, de echte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die terracottapotten zijn prachtig. Ik heb met vriendinnen ooit eens een tuinenreis gemaakt in Engeland. Er stonden vaak hele rijen in de tuinen bij die grote landhuizen. Maar ja, daar zat of zit nog steeds oud Brits geld. Mijn voorvaderen waren van eenvoudiger komaf, haha.

   Verwijderen
 7. Mooie foto van die hagedis(? of is het een salamander maar ik gok op het eerste) Hier doet de rabarber het ook prima maar er is (nog) n iemand die er een lekkere rabarbertaart van wil/kan bakken. Vanaf morgen begint de lente echt!!!!! (zegt het weerbericht)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Salamander, Marc. In het voorjaar zijn ze nog traag vandaar dat ik een goede foto kon maken.

   Verwijderen
 8. Maakt niet uit wat, als het maar beschermd is...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goed idee. Ik wist dat niet. De rabarber heeft moeite met aan de gang komen hier. Ik moet maar eens even naar een ton op zoek........

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, had je vorig jaar niet iets met een hek dat Mart niet wilde? En wat zo leuk bleek te zijn.
  Rabarber uit eigen tuin: heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.