Doorgaan naar hoofdcontent

Stapels

Als je veel tuiniert bewaar je van alles op kledinggebied omdat je denkt dat je het nog wel op kan dragen als je aan het werk bent in de tuin. Bij mij liep het de spuigaten uit, dat merkte ik vanmorgen toen ik wat kleren opborg die mee uit Nederland kwamen. Stapels van die oude troep had ik, van jaren her. Driekwart daarvan had ik al ik-weet-niet-hoe-lang meer gedragen. Hier moest geruimd worden. Een grote vuilniszak uit de bijkeuken gehaald en daarin is heel wat verdwenen, ook uit de kast van de man. Onderweg naar Privas waar we boodschappen gingen doen staat zo'n fijne container die onze zak dankbaar in ontvangst nam. Toen we net weer thuiskwamen ben ik nog even in mijn kast gaan kijken. Wat ziet dat er opgeruimd uit!

Reacties

Oh ja, dat herken ik maar al te goed. Zeker man heeft daar een handje van. Op een gegeven moment had hij meer werk-kleren dan 'gewone'. Dat hebben we toen maar snel veranderd. Hoeveel heb je nodig? Je draagt maar 1 broek tegelijk.
Marthy zei…
Ik heb jarenlang de neiging gehad om alles wat we in Nederland niet meer droegen hier naar toe mee te slepen. Echt erg!
anja zei…
Ik kan het heel goed begrijpen dat je dat dan allemaal mee sleepte naar Frankrijk, maar ook daar kun je maar 1 broek tegelijk dragen. Ik ben net zo hoor, heb nu al een hele stapel kleding liggen, voor als we ons eigen huisje hebben en daar gaan klussen. Maar ik heb me wel meegenomen dat die kleding, als de grootste klussen gedaan zijn, niet in een kast komen liggen daar, maar in de kledingbak gaan.
Emie zei…
Je bent dus nog steeds lekker in de opruimmodus. Goed bezig en zó herkenbaar.
Marthy zei…
Haha, ik ben van plan die opruimmodus nog even aan te houden.
Bertiebo zei…
Ik ruim ook nog steeds op. En als er dan weer iets klaar is ga ik steeds even kijken. Heerlijk!
Marthy zei…
Heel herkenbaar, dat laatste. Had ik vanmiddag ook.
Mijn man heeft teveel oude werkkleding, maar niets mag weg. Pfff, en dan was ik ook nog eens iedere keer die oude meuk ....
In de weer zei…
Opgeruimd staat netjes !!!
Marthy zei…
Ik heb, wijs geworden uit ervaring, niet aan de man gevraagd of er iets weg mocht van zijn kleren want hij wil alles bewaren voor je weet maar nooit. De zak goed dichtgeknoopt.
Marthy zei…
Heel erg netjes, Toos.
Onliemie zei…
Het minimalisme is zelfs in de Ardèche doorgedrongen! 😉
Sjoerd zei…
Haha, ik ben ook een echte verzamelaar.
Marthy zei…
Op werkkleding nog wel;-)
Marthy zei…
Je hoeft niets op te sturen hoor Sjoerd, we hebben nog genoeg.
Opgeruimd staat netjes en geeft lucht en voldoening!
Gelukkig hebben we geen tweede huis, zodat er nog meer oude kleren bewaard kunnen worden.
Marthy zei…
Vooral veel voldoening!
Marthy zei…
Daarom ruim ik regelmatig Jeanne, want in twee huizen van alles bewaren benauwd me soms.
Wieneke zei…
Hahaha, vertel mij wat! Ik hou niet op om tevreden rond te kijken na onze hevige döstädning. Ben vanmorgen zelfs nog even speciaal naar de grote zolder gegaan om daar te genieten van de leegte :-)
Marthy zei…
Ik snap het helemaal!
Ageeth Mooij zei…
Zo fijn, opruimen. Bij ons ligt er ook veel dat te klein is voor de oudste (twee) te wachten. Maar ik merk dat de ‘mode’ snel verandert en ze hebben verschillende posturen. Er mag meer naar de kringloopwinkel dus!
Marthy zei…
Bij mij lag dan ook veel wat totaal uit de mode was, Ageeth;-)