Doorgaan naar hoofdcontent

Gratis mee te nemen

Loop ik daar door Schoonhoven over de Haven waar prachtige grote huizen staan zie ik in de brede vensterbank van een van die huizen een rijtje boeken liggen. Zeker om te ruilen, dacht ik nog tot ik dichterbij kwam en het briefje las wat op de ruit was geplakt.

Zomaar een boek mee mogen nemen, ja hoor graag, dus ik keek even welke ik zou kiezen. Die van Ottolenghi leek me wel wat, ik hou wel van zijn kookkunsten. 

Dus ik pakte het op en keek er even in. Tot mijn verrassing zag ik op een van de de eerste bladzijden Shaksuka staan, het gerecht waarover ik een week geleden een blogbericht maakte. Door dit toeval besloot ik dat dit het boek moest zijn wat ik meenam. Tevreden, mèt boek, wandelde ik weer verder.

Reacties

Sjoerd zei…
Je komt het steeds vaker tegen. Ik ben ook aan het denken aan zo'n bibliotheekje...
Zomaar een leuk cadeautje!
Pippa's Hus zei…
Wat een cadeautje! Het moest zo zijn. XX Esther
Bertiebo zei…
Het boek was laatst een cadeautje van de loterij. Ik heb het ook
miekequilt zei…
Leuk hè, zomaar een boek mee mogen nemen. Ik ben benieuwd of de Shaksuka van hem net zo lekker is als die van jou.
KnutzEls zei…
Dat boek vond zijn weg naar jongste. Er staan leuke dingen in en zo maar als cadeautje, leuk hoor.
Marthy zei…
Ik doe niet mee aan loterijen maar win toch wat, is dat geen geluk?
Griemmank zei…
Er komen steeds meer leuke mensen, die dit soort geinige dingen doen, vind ik. Toevallig aten wij gisteravond shakshuka maar ietsje anders dan normaal. Er gingen witte bonen en Mexicaanse kruiden in en ipv geitenkaas moesten er stukjes feta overheen gedaan toen het klaar was. Heel lekker ook.
Annelies zei…
Wat een mooi idee zo, hè. Niet die boeken weggooien bij het oude papier maar als je de boeken gelezen hebt, dubbel hebt of geen ruimte meer hebt in de boekenkast, op deze manier anderen weer gelukkig ermee maken. Een soort kleine particuliere Kringloopwinkel!