Shakshuka


Ik ben bezig het receptenbestand op mijn laptop op te schonen. Werd weleens tijd want er staan dingen tussen die ik toch nooit maak of die ik eens geprobeerd heb en die daarna werden afgekeurd. In het hoofdstuk 'eenpansmaaltijden' wat bij mij een lange lijst is kwam ik dit gerecht tegen. Wat een idiote naam, dacht ik nog maar ik gaf het toch een kans. En het bleek een heel gezond, gemakkelijk én smakelijk vegetarisch gerecht te zijn. Het gerecht staat in een klein half uur op tafel. Wij aten er in de oven afgebakken speltbaguette bij.
De oorsprong is wat onduidelijk, oosters in ieder geval. Ach, dat maakt allemaal geen bal uit. Het is gewoon erg lekker!

Nodig voor 2 personen:
1 ui, 2 knoflooktenen, 1/2 rode peper, 1 rode paprika, 4 tomaten, verse krulpeterselie (takje of 6), 4 eieren, 75 gram verse geitenkaas, 1 el olijfolie, 1/2 groentenbouillonblokje, peper en zout, wat komijn- en chilipoeder

Snipper ui, pers knoflook, verwijder zaadlijst van rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn. Verhit olijfolie in hapjespan (of wok) met deksel en fruit ui, knof, peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg paprika, tomaat en de helft van de peterselie toe. Doe er 30 ml. water per persoon bij en verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan. Breng alles al roerend aan de kook en laat het 5 minuten afgedekt zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Maak dan voor elk ei een kuiltje in het groentenmengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes over het geheel. Dek pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur wat hoger en laat het overtollig vocht verdampen. Verdeel de shakshuka over twee borden en strooi de rest van de peterselie overheen.

Eet smakelijk!   

Reacties

  1. Lijkt me lekker en makkelijk. Het recept mag op mijn lijst, ben benieuwd. Met dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt mij ook wel om eens te proberen. Ik ken het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt wat voor mij en de geitenkaas geeft de doorslag, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Genoteerd en zal zeker uitgeprobeerd worden - zelfs voor een niet vegetariër ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk, zo af en toe heeft HelloFresh het in de wekelijkse maaltijdenkeuze en dan kies ik het altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Idd een heerlijk recept. Ik gebruik Roma tomaten, zijn wat zoeter, geeft meer smaak. Met een theelepel ras el hanout erdoor. Echt om te smullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.