Ik ben bezig het
receptenbestand op mijn laptop op te schonen. Werd weleens tijd want er staan
dingen tussen die ik toch nooit maak of die ik eens geprobeerd heb en die daarna
werden afgekeurd. In het hoofdstuk 'eenpansmaaltijden' wat bij mij een lange
lijst is kwam ik dit gerecht tegen. Wat een idiote naam, dacht ik nog maar ik
gaf het toch een kans. En het bleek een heel gezond, gemakkelijk én smakelijk
vegetarisch gerecht te zijn. Het gerecht staat in een klein half uur op tafel.
Wij aten er in de oven afgebakken speltbaguette bij.
De oorsprong is wat onduidelijk, oosters in
ieder geval. Ach, dat maakt allemaal geen bal uit. Het is gewoon erg lekker!
Nodig voor 2 personen:
1 ui, 2 knoflooktenen,
1/2 rode peper, 1 rode paprika, 4 tomaten, verse krulpeterselie (takje of 6), 4
eieren, 75 gram verse geitenkaas, 1 el olijfolie, 1/2 groentenbouillonblokje,
peper en zout, wat komijn- en chilipoeder
Snipper ui, pers
knoflook, verwijder zaadlijst van rode peper en paprika en snijd beide klein.
Snijd tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn. Verhit olijfolie in
hapjespan (of wok) met deksel en fruit ui, knof, peper 2 minuten op middelhoog
vuur. Voeg paprika, tomaat en de helft van de peterselie toe. Doe er 30 ml.
water per persoon bij en verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan.
Breng alles al roerend aan de kook en laat het 5 minuten afgedekt zachtjes
koken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak dan voor elk ei een kuiltje in het
groentenmengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en
zout. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes over het geheel. Dek pan af en
laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van
de pan, zet het vuur wat hoger en laat het overtollig vocht verdampen. Verdeel
de shakshuka over twee borden en strooi de rest van de peterselie overheen.
Eet smakelijk!
Reacties