Dit was een bijzondere locatie want het was niet alleen een
restaurant maar ook een slagerij met daarnaast zo op de foto te zien ook nog
een klein kruidenierswinkeltje. Het was niet groot binnen maar wel een heerlijk
Frans sfeertje. Wij kregen een ronde tafel vlakbij de houtkachel en wisten al
meteen, hier gaan we voorlopig niet meer weg.
Ons voorgerecht was erg lekker, charcuterie, allemaal regionale producten waarvan een deel zelfs 'fait à la maison'.
Dit was fin gras rundvlees, echt een bijzonderheid waar ik op internet even wat over opgezocht heb.
Fin graz du Mezenc is afkomstig uit het massief van de
Mézenc, ten noord-westen van de Ardèche en ten zuid-oosten van de Haute-Loire,
en is seizoensgebonden. Het AOC fin gras rundvlees staat met zijn vleugje
peterselie bekend om zijn unieke smaak. De hoge kwaliteit is het resultaat van
een eeuwenoude ambachtelijke traditie: een winterse vetmesting met gedroogd
gras afkomstig uit het massief van de Mézenc, met daarin de beroemde Alpen
venkel of cistre, een plant met anijsachtige smaak wat de beesten vooral
gedroogd heerlijk vinden.
Nou, we hebben heerlijk zitten eten. Het vlees, mooi gebakken werd opgediend met van die lekkere zelfgemaakte patatjes en kool. Allemaal heel simpel maar van een uitstekende kwaliteit, daar komt geen Unilever aan te pas.
Na de kaas werd er gevraagd of we nog plaats hadden voor zelfgemaakte appeltaart. Met een kopje koffie sloten we hiermee af.
We hebben de patron beloofd dat we van de zomer terugkomen
en dan willen we wel het recept van zijn jam.
Reacties