Echt een hele mooie dag

Er was beloofd dat het vandaag echt een hele mooie dag zou worden dus ik wist gisteravond al hoe ik die dag ging invullen. Om tien uur vanmorgen trok ik de huisdeur achter me dicht om een flinke wandeling te gaan maken. Toen ik vanmiddag om drie uur thuiskwam had ik er zo'n twintig kilometer op zitten, veel gezien, leuke ontmoetingen gehad en ook nog een lekker terrasje gepakt onderweg. Kortom, het was genieten.


 Ik liep door Bovenkerk naar de Bergvlietse Kade waar ik deze uit zijn krachten gegroeide wilg zag, net omgezaagd. Goed te zien dat zo'n boom helemaal hol kan zijn van binnen. Ondertussen deden al de vogels om me heen hun best om mij een leuke dag te bezorgen.

Dit hek markeert het eind van de ka, daar kwam ik dus net van af.

Na dit mooie pad nam ik het lange rechte fietspad naar de Vlist wat je in de verte kan zien liggen. Wat minder mooi om te lopen maar de vogels bleven wel hun best doen.
Daar aangekomen stak ik het riviertje met dezelfde naam over om aan de andere kant te gaan lopen, dan heb ik geen last van de auto's en er is veel meer te zien aan die kant.

En te zien was er genoeg, alleen al de tuinen bij de boerderijen waar van alles uit loopt.

Op de hoek bij café de Vlist kon ik via de Franse Kade naar Bergambacht lopen maar is koos voor de lange route en liep door Bonrepas om richting Schoonhoven te gaan. 

Ik sluit af met een foto van het riviertje de Vlist. 
Morgen laat ik jullie de rest van mijn wandeling zien

Reacties

 1. Schitterend Marthy. Hou jij ook zo van wilgekatjes, wij plukten gisteren een flinke bos, de helft voor mij en de andere helft voor onze buurvrouw. Ik ben er dol op, echt lente alhoewel we eigenlijk nog volop in de winter zitten, bizar !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik liep me vandaag ook te verbazen over de natuur. Alles loopt maar uit dat het een lieve lust is, alsof er geen winter meer komt. Vreemd...maar voorlopig gewoon maar van genieten, Toos.

   Verwijderen
 2. Super Marthy ! Wat een heerlijke dag voor je en wij genieten mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zulke dagen voel ik me echt een bofkont dat ik gepensioneerd ben. Hup, zomaar de hele dag kunnen gaan wandelen.

   Verwijderen
 3. Wat een zaligheid, ja en wat een mooie foto van die katjes. (de andere foto's zijn ook mooi)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat we geen te grootte terugslag krijgen met het weer, Want dit is uitzonderlijk mooi nu...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook al heet het ergens Franse Kade, het is zo heel erg Nederlands wat je hier laat zien. Heel gewoon en prachtig tegelijk. En die foto van de katjes... supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.