In de bakmodus

Toen ik voor de kerst een stol had gebakken hield ik nog wat oranjesnippers, sukade en krenten over. Ik deed het bij de spullen die mee naar Frankrijk gingen, weggooien kan ik het niet. Terwijl Mart gisteren de laatste hand legde aan de bijkeuken bakte ik een krentenbrood.


Wel op de makkelijke manier hoor, in mijn broodbakmachine. En dat ging voortreffelijk, ik was zelf verbaasd over het mooie resultaat.


Aangesneden vanmorgen, hij zag er goed uit en en smaakte heerlijk. 

Ik ontdekte bij het uitruimen van de bijkeuken dat ik nog een pot gedroogde cranberries had en ook nog witte chocolade callets dus na wat zoeken op internet vond ik een recept om daar koekjes van te bakken.

Ga ik vanmiddag doen maar nu eerst die bijkeuken schoonmaken en inruimen.

Reacties

  1. Nou Marthy, je staat niet alleen in de bakmodus ;-)
    Lekker bezig alle twee.
    Wij ook hoor, lekker gesneeuwd hier, dus eerst maar eens geruimd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is de sneeuw overgegaan in regen maar binnen brandt de kachel

      Verwijderen
  2. En dat doe jij zomaar even, ik vind het knap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn broodbakmachine is reuze knap, Jeanne. Ik gooi het er alleen maar in.

      Verwijderen
  3. Laat ik nou ook net de spullen voor een kruidkoek gehaald te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sjoerd, jouw vrouw moet toch wel ontzettend blij met je zijn. Je bent een goede klusser en bovendien ook nog een prima kok.

      Verwijderen
  4. Heel de Ardeche bakt! Eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt zomaar even ?? Nou ik doe dat niet zomaar even ,ik ben geen bakster helaas ,mare ziet er lekker uit hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker hoor! En als je dan toch bezig bent...
    Ik ga morgen appeltaart bakken, je zou het alleen al doen voor die heerlijke lucht in huis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanmiddag zorgde de koekjes hier ook al voor zo'n lekkere lucht.

      Verwijderen
  7. Een broodmachine doet inderdaad goed werk - in FR bakken wij bijna steeds ons eigen brood. Allen op zondag gaan we naar de 'warme bakker' voor brood en natuurlijk ook voor de overheerlijke croissants en de pain au raisin. Ons gewone brood wordt regelmatig afgewisseld met noten en of noten/rozijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker, noten/rozijnenbrood. Waar kan je losse noten kopen in Frankrijk, Marc?

      Verwijderen
  8. Op de verschillende markten denk ik - zeker in de 'notenperiode'. Maar ik moet er geen kopen want ik heb er een 3tal bomen staan. Deze leveren (afhankelijk van het jaar - vb 2017 slecht notenjaar owv de late vorst in het voorjaar - 2018 prima jaar) meer dan voldoende op voor ons. Ik kan er zelfs nog veel uitdelen. Jullie zitten wat ver, anders ....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ook in Nederland koop ik noten op de markt. Ooit komen wij een keer langs om een zakje noten te halen, Marc;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy