De Wenteltoren

Een paar weken geleden kreeg ik van schoondochter Christianne een mailtje. De groepen 3 en 4 van de basisschool zouden naar Ammerstol gaan om naar de voorstelling 'De Wenteltoren' te kijken. Of ik zin en tijd had? Hartstikke leuk natuurlijk en tijd genoeg maar ik heb op het ogenblik geen auto beschikbaar dus ik vroeg of het mogelijk was dat zij thuis werkte, dan kon ik met haar auto. Dat werd geregeld en zo reed ik gisteren met Luuk en een paar klasgenootjes naar Ammerstol wat maar twee dorpen verderop is.

De voorstelling werd gegeven in een ruimte in de basisschool van Ammerstol dus de kinderen moesten heel stil door de school lopen want er werd daar natuurlijk les gegeven. Nou, dat deden ze keurig.

De voorstelling speelde zich af rond en in een soort gebouw zoals afgebeeld of de foto, er konden verschillende kamers open en dicht. Er werd gespeeld met poppen door twee acteurs. 

In het kort: 'In de Wenteltoren wonen zes eigenaardige types. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar praten doen ze niet veel. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. De warme pizzaoven van de onderbuurman droogt de was bij de bovenbuurvrouw en haar waslijn trekt continu de stoel van de achterbuurman omver. En dan op een nacht gebeurt er iets wonderlijks en moeten ze gaan samenwerken'.
De kinderen keken echt geboeid, het was dan ook een heel leuk verhaal. Ook ik vond het prachtig, verveelde me geen minuut.
Hier kun je iets meer lezen over Theatergroep Knars.

Reacties

  1. Heb even gekeken bij 'Knars'. Wat een leuke voorstellingen geven ze! Je zou toch zo weer terug naar school willen. Is het dan niet als leerling dan wel als begeleider, zoals jij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig leuk om dit met je kleinkinderen mee te kunnen beleven

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk voor jou en de kleinkinderen om zo samen op pad te zijn. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.