Maatregelen

Dit tafeltje met daarop een flacon desinfecterend middel staat sinds een paar dagen in de hal van ons appartementencomplex, tegenover de lift. Die lift gebruiken wij zo weinig mogelijk, wij kunnen nog prima trappen lopen. Hij wordt alleen door ons gebruikt als we iets zwaars mee moeten nemen of een karretje zoals mijn boodschappenkar en dan dragen wij een mondkapje. Wij pakken geen trapleuningen beet en drukken met onze ellenbogen op de knoppen waar de deuren mee open gaan. En als we binnenkomen wassen we onze handen. Veel meer kunnen wij niet doen denk ik. 
 

De groepspraktijk waar wij boven wonen gaf in verband met de coronamaatregelen bij ons thuis de griepprik. We kregen netjes een brief daarover met de formulieren, we moesten gistermiddag tussen 15.00 en 17.00 uur thuis zijn. Bij de deur werd de prik gegeven, alle benodigdheden stonden op een rolkarretje. Er werd ons verzocht een mondkapje te dragen wat de medewerker natuurlijk ook deed. Goed geregeld want dit was veilig voor ons, de meesten mensen die hier wonen zijn boven de zeventig.

Reacties

 1. dat is dan allemaal keurig geregeld. Safety first...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, die griepprik. Wij hadden hem al op17 -10. Het was een surrealistisch gebeuren, met al die assistentes en artsen gehuld in blauwe pakken en mondkapjes. En vooraf een zeer strenge brief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handenwassen doe ik veel meer dan ik al deed. Maar voor mij geen griepprik. Die laat ik al jaren voorbijgaan,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima geregeld.
  Met de ellebogen op de knop drukken doe ik ook bij een oversteekplaats als het nog nodig is. Bij de meeste oversteekplaatsen gaat dat tegenwoordig automatisch, wel zo handig nu !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij dragen al een paar weken buiten de deur overal een mondkapje. En ik ben al zolang ik mij kan herinneren huiverig voor deurklinken, (rol-)trapleuningen, boekomslagen en zo meer (en terecht blijkt uit veel onderzoeken).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou de laatste week ook mijn mondkapje buiten op. Het zijn maar kleine stukjes wat ik loop en zo kan ik niet de vergissing maken om ergens zonder mondkapje binnen te lopen.

   Verwijderen
 6. Netjes geregeld! Kreeg je ook een pneumokokkenprik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wegens de beschikbaarheid wordt die in Nederland in het najaar van 2020 gegeven aan 73- tot 79 jarigen. Aangezien wij no niet zo oud zijn hebben wij daarvoor geen uitnodiging gekregen.

   Verwijderen
  2. Hier bij mijn praktijk was de leeftijdsondergrens 70

   Verwijderen
 7. Alle beetjes helpen en dragen hopelijk bij aan minder besmettingen.
  Fijn dat het krijgen van de griepprik bij jullie zo goed geregeld is,
  kunnen mijn man en ik niet zeggen, niet eens een uitnodiging ontvangen.
  Kom je dan per toeval achter in telefonisch consult met plaatsvervangende huisarts,die briefje bij de balie van huisartsenpraktijk neer legde met krabbel dat we gister in de rij konden aansluiten voor de prik.
  Eenmaal binnen met vanzelfsprekend mond/neusmasker op was het een fluitje van een cent en liepen we de route volgend aan achterzijde van gebouw weer naar buiten. Was trouwens de eerste keer in mijn leven dat ik de griepprik haalde, omdat ik niet zit te wachten op de griep en civid-19 tegelijkertijd.
  Hou me altijd aan de opgelegde corona maatregelen en uit mijn mond zal niemand horen: oh sorry, had er even geen erg in....., iets wat ik heel vaak hoor van de ander

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Mooi dat alles zo goed geregeld is. Wij laten de griepprik nog even aan ons voor bij gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb geen lift maar wel een trappenhuis. En daar raak ik ook niets aan. Griepprik was bij ons in een kerk geregeld, zodat afstand goed mogelijk was. Maar aan de deur is natuurlijk wel heel goede service!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed geregeld bij jullie. Hier maken buren bij toerbeurt de liftknoppen, deurknoppen etc. schoon. De griepprik gaan we pas eind november halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wordt hier ook gedaan, Emie. Iedereen hier is heel alert en bereid elkaar te helpen.

   Verwijderen
 11. Prima geregeld!
  Voorzichtig zijn begint bij jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben 70 en al sinds meer dan 10 jaar de griepprik gekregen. 60 wordt het "automatisch" bij gedaan en ervoor al via werk.
  Partner is 5 jaar ouder en kreeg een oproep, ik niet. Blijkt dat ik niet genoeg aandoeningen heb en de prik kennelijk schaars is. Hoge bloeddruk en lichte hartritme stoornis is kennelijk niet genoeg. Wel krijg ik sinds een paar jaar een uitnodiging voor bloed- en urine onderzoek en ga ik naar praktijkondersteuner.
  Morgen maar eens bellen wat hun criteria zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd, mijn echtgenoot is net als ik 71 en mankeert hoegenaamd niets en kreeg wel een uitnodiging. Ik heb reuma en slik daarvoor methotrexaat wat de weerstand verlaagt en zou daardoor zo wie zo in aanmerking komen.

   Verwijderen
 13. Door een fout bij de huisarts geen uitnodiging gehad. En ja, dat was balen toen de prik " op" was. Misschien mogen we over twee weken.
  Ik kom ook nooit met mijn handen aan knoppen enzo. Daar heb ik mijn
  elleboog voor.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.