Dit tafeltje met daarop een flacon desinfecterend middel staat sinds een paar dagen in de hal van ons appartementencomplex, tegenover de lift. Die lift gebruiken wij zo weinig mogelijk, wij kunnen nog prima trappen lopen. Hij wordt alleen door ons gebruikt als we iets zwaars mee moeten nemen of een karretje zoals mijn boodschappenkar en dan dragen wij een mondkapje. Wij pakken geen trapleuningen beet en drukken met onze ellenbogen op de knoppen waar de deuren mee open gaan. En als we binnenkomen wassen we onze handen. Veel meer kunnen wij niet doen denk ik.
De groepspraktijk waar wij boven wonen gaf in verband met de coronamaatregelen bij ons thuis de griepprik. We kregen netjes een brief daarover met de formulieren, we moesten gistermiddag tussen 15.00 en 17.00 uur thuis zijn. Bij de deur werd de prik gegeven, alle benodigdheden stonden op een rolkarretje. Er werd ons verzocht een mondkapje te dragen wat de medewerker natuurlijk ook deed. Goed geregeld want dit was veilig voor ons, de meesten mensen die hier wonen zijn boven de zeventig.
Reacties
Met de ellebogen op de knop drukken doe ik ook bij een oversteekplaats als het nog nodig is. Bij de meeste oversteekplaatsen gaat dat tegenwoordig automatisch, wel zo handig nu !
Fijn dat het krijgen van de griepprik bij jullie zo goed geregeld is,
kunnen mijn man en ik niet zeggen, niet eens een uitnodiging ontvangen.
Kom je dan per toeval achter in telefonisch consult met plaatsvervangende huisarts,die briefje bij de balie van huisartsenpraktijk neer legde met krabbel dat we gister in de rij konden aansluiten voor de prik.
Eenmaal binnen met vanzelfsprekend mond/neusmasker op was het een fluitje van een cent en liepen we de route volgend aan achterzijde van gebouw weer naar buiten. Was trouwens de eerste keer in mijn leven dat ik de griepprik haalde, omdat ik niet zit te wachten op de griep en civid-19 tegelijkertijd.
Hou me altijd aan de opgelegde corona maatregelen en uit mijn mond zal niemand horen: oh sorry, had er even geen erg in....., iets wat ik heel vaak hoor van de ander
Voorzichtig zijn begint bij jezelf.
Partner is 5 jaar ouder en kreeg een oproep, ik niet. Blijkt dat ik niet genoeg aandoeningen heb en de prik kennelijk schaars is. Hoge bloeddruk en lichte hartritme stoornis is kennelijk niet genoeg. Wel krijg ik sinds een paar jaar een uitnodiging voor bloed- en urine onderzoek en ga ik naar praktijkondersteuner.
Morgen maar eens bellen wat hun criteria zijn
Ik kom ook nooit met mijn handen aan knoppen enzo. Daar heb ik mijn
elleboog voor.