Het eerste bankje

Als wandelaar kijk je vaak uit naar een bankje of flinke boomstam waar je even op kan gaan zitten om te pauzeren om wat te eten en/of te drinken. Dat hadden wij laatst toen we langs de Vlist liepen. Ik had trek in een boterhammetje en wilde wat drinken en zoals altijd zeg ik dan: 'het eerste bankje is voor ons'. Nou wist ik wel dat daar geen bankjes staan maar een hek of een stenen trog was ook goed geweest. Maar toen we een flauwe bocht doorkwamen stond daar opeens een bank naast de oprit van een boerderij.

We liepen blij het terrein op en zagen toen pas dat er ook een grote houten hut stond met nog wat stoelen erbij en op een bord aan de wand lazen we dat  het een rustpunt was voor wandelaars en fietsers. Er kon koffie of thee gezet worden, we vonden verse stroopwafels in een bus en er stonden flesjes met vruchtensap. Ook was er water en een EHBO set. Kortom, alles waar een wandelaar of fietser behoefte aan kan hebben op zijn tocht was daar.

Het duurde dus niet lang of wij zaten op dat bankje in de zon met een beker koffie. Tegenwoordig nemen wij vaak een kruik koffie mee maar toevallig deze keer niet. Wat smaakt die koffie dan lekker met een volkorenboterham met Stolwijkse kaas. We moesten nog veel verder dus namen als extraatje een lekkere stroopwafel.

Na onze pauze ruimden we alles even op en betaalden de kosten met een flinke fooi. In de hut stond ook een melktap, weleens van gehoord maar ik had er nog nooit eentje gezien dus hebben we even goed bekeken.

Hier de uitleg hoe dat werkt. 

En om het plaatje helemaal compleet te maken ontdekte ik achter de hut ook nog eens een toiletgebouwtje. Brandschoon, wasbakje met een vrolijk geblokt handdoekje ernaast, wat een weelde. 

Van dit alles wordt je als wandelaar echt gelukkig.

Reacties

 1. Echt gelukkig, dat vinden wij ook hoor, als fietsers dan ;-)
  Toen we het Pieterpad fietsten kwamen we er ook verschillende tegen en hebben er vaak gebruik van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk komen er nog veel meer in Nederland, Toos. Die schone toilet maakten het helemaal af.

   Verwijderen
 2. Wat een fijne plek. Daar zouden er een heleboel van moeten zijn, en zeker met een toilet erbij. Daarmee is het maar armoedig gesteld in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Frankrijk bestaat er al jaren een wet waarin beschreven wordt, dat in iedere gemeente openbare toiletten aanwezig moeten zijn. En wat fijn is dat!

   Verwijderen
  2. Nederland staat bekend als land van regeltjes, maar in dit geval mogen we een voorbeeld nemen aan Frankrijk, wat zou zo'n wet in ons landje welkom zijn! Wat een heerlijk plekje troffen jullie, met toilet, ideaal!

   Verwijderen
  3. Nu is het helemaal heerlijk als er ergens plasgelegenheid is.

   Verwijderen
 3. Wat leuk, zeg. Dat zou toch super zijn om wat meer van te vinden onderweg. Wel zorgen dat je wat los geld mee hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Frankrijk zijn ze nagenoeg allemaal gratis maar ik zou er hier met plezier 2 euro voor in een busje doen.

   Verwijderen
 4. Hoi Marthy, Hier gaat mijn wandelhart sneller van kloppen. En....het lekkerste van wandelen is zitten. Met groetenTon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zaten wij daar lekker te genieten Ton. Koffie, bammetje en zon.

   Verwijderen
 5. Wat leuk! Ik ga er een keer kijken. Wij zijn tijdens het wandelen in Groningen en omgeving Nijmegen een paar van dit soort plekjes tegen gekomen. Maar dit is veel dichterbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die rustpunten zouden juist nu ook een uitkomst moeten zijn. Wij hebben er nog geen een open aangetroffen in onze omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden dit niet verwacht. Wat opviel dat alles zo brandschoon was. Desinfecterende zeep bij het wasbakje

   Verwijderen
 7. Hier worden wij als lezers al gelukkig van, dus voor wandelaars en fietsers is het feest helemaal compleet! Wat zijn er toch veel goede initiatieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vooral in deze tijd waarin vrijwel alles gesloten is lijkt het me idd heerlijk om zo'n toilet te vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja zo'n rustpunt kan om meerdere redenen heel goed van pas komen op wandel en fietsroute.
  Ik zag er meerdere vanuit de auto tijdens onze tripjes door het land in de afgelopen maanden, toen het nog mocht.
  Ben me er thuis in gaan verdiepen en jawel hoor er zijn er best veel, 600 op kaart

  https://www.rustpunt.nu

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fantastisch toch die plekjes in Nederland. Wanneer we door jullie landje fietsen met de vriendinnen zien we vaak zo'n plekjes. Dat ze nog "open" mogen zijn in deze coronatijd? Dat zou hier dan weer niet meer mogen. Dat we maar weer vlug naar een beetje "normaal" mogen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk rustpunt!
  Je hebt geboft!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vroeger hadden we in België ook zo'n verse melktap. Omdat het nogal een eindje rijden was, kon ik er maar één maal per maand gebruik van maken. Maar wat mis ik toch, want niets is lekkerder dan een vers getapt glas melk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.