Heerlijk avondje

Onze middelste zoon en zijn gezin waren er al vroeg gisterenmiddag en na de koffie met wat lekkers werden er eerst spelletjes gedaan. Op het fornuis stond een pan stoofvlees met een Italiaans tintje klaar, die had al een paar uur staan te sudderen. Na het eten, de pannen gingen schoon leeg, werd het tijd voor de pakjes. Normaal gesproken kwamen er bij ons altijd twee Zwarte Pieten op bezoek maar dat ging nu niet. Bonzen op de deuren en ramen en dan omlopen kon ook niet want met een appartement valt er niets om te lopen. 

We hebben alle pakjes op ons bed en ernaast gelegd, raam wijd open aan de gallerijkant en de buurman heeft een paar keer lang op de bel gedrukt. Ik moest Luuk wel even remmen want die vloog naar voren. Saar geloofde heilig het verhaal dat de Pieten alles door het raam hadden gegooid, dat vond zij wel spannend. Het werd een heerlijk avondje met cadeautjes, gedichten en grapjes. Volgende week zondag gaan we in de herhaling met het andere gezin.

Reacties

 1. Heerlijk zo'n avond. Voor ons wordt dat volgende week zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt ouderwets gezellig: kadootjes, spelletjes, pan stoofvlees.... Wij hebben het ook gisteren al gevierd, in twee huizen met een Zoomverbinding ertussen. Konden we toch volgen hoe in het andere huis de kadootjes uitgepakt werden en gedichten voorgelezen. Na afloop in de tuin van mijn schoonouders elkaar nog even gedag gezegd, daar konden we goed afstand houden en nog even met elkaar nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig! En dan volgende week nog een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk hè , zo'n gelovig kind. Jullie boffen met twee feesten. Krijg je nou ook twee keer kadootjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met een gelovig zieltje erbij is het wel het allerleukst. Goed geregeld bij jullie , zoeken naar oplossingen en niet zeuren over wat niet kan, helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed en creatief geregeld allemaal. Het zal wel de laatste keer zijn dat er nog een kleine gelovige bij is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk toch zo'n klassiek Sinterklaasfeest en wat een inventieve oplossing voor het bezorgen van de cadeau's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook op aangepaste wijze het Sinterklaasfeest vieren kan heel gezellig zijn, jou blogpost is daar hét grote voorbeeld van.
  Bij ons zijn al jaren geen goedgelovige kindjes meer, dus ook geen heerlijk avondje.
  Maar er blijven nog 364 dagen per jaar over om het met kinderen en kleinkinderen gezellig te hebben, al is dat dit jaar ook anders dan andere jaren,helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verheug me er ook al op Marthy, a.s vrijdag het gezin van onze dochter en zaterdag dat van onze zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat klinkt heel gezellig. En knap dat Pieten altijd een oplossing weten voor het bezorgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed geregeld. Voor elk probleem is wel een oplossing. Sinterklaas vieren, is zo leuk met jonge kinderen. Ze herinneren het zich voor de rest van hun leven. Leuk dat Saar nog "heilig" gelooft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig samen Sinterklaas vieren, heerlijk is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellig en een grappige creatieve oplossing dat "ramen open". Blijkbaar zijn ze hier alweer strenger. Wij mogen niemand thuis ontvangen. Ook met Kerst niet. Enkel je knuffelcontact maar nooit de verschillende knuffelcontacten samen. Miserie, miserie. Buiten in de tuin mag wel maar ten hoogste met 4. Waarom kozen we nu ook voor 3 kinderen? ;-) Want met ons allen in de tuin met Kerst kan zelfs niet. Nu ja, volgens mij is het met Kerst nu ook niet de juiste temperatuur voor buitenfeesten. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat doen jullie leuk!
  Echt gezellig zo samen...

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En zò kan het dus ook... Wel niet zo fijn als allemaal bij elkaar, maar we moeten er gewoon iets van maken en creatief zijn. Hahaha, ik ga mijn raam ook open zetten... Zo leuk dat Saar er nog in gelooft. Ik ben wel benieuwd hoe ze gaat reageren als ze erachter komt dat...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.