Appeltjesgroen

We zagen dit huis toen we laatst door Schoonhoven wandelden. Leuk, die wit gepleisterde muur en dat fel gekleurde schilderwerk, ik mag dat wel. Het viel op tussen rest van de huizen van bruinrode baksteen. Ik moest meteen denken aan die mevrouw  in Den Helder die haar huis appeltjesgroen had laten verven. 

Tweeëntachtig jaar was die mevrouw en dan gewoon je huis appeltjesgroen laten schilderen, geweldig toch. Daar spreekt durf en levenslust uit. Maar zoals wel vaker gebeurd als je het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken, zij kreeg te horen dat ze haar huis over moest laten schilderen. Buren hadden geklaagd, die vonden te kleur te fel, zij overtrad het welstandsbeleid. 

Andere woningen zijn inderdaad ook beschilderd, maar in pastelkleuren wat bepaald is voor die wijk. Maar deze mevrouw had wel een punt want er zijn  in deze wijk ook huizen die steenrood, zwart en antraciet geschilderd zijn, bepaald geen pastelkleuren. Tot de hoge raad heeft zij gevochten maar zij kreeg helaas geen toestemming om haar huis appeltjesgroen te houden. Jammer, ik had het haar graag gegund.

Reacties

 1. Een beetje eigenzinnigheid kan zeker geen kwaad. Ook de bewoners van dit huis hadden lef met hun kleurgebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben precies hetzelfde tegen elkaar gezegd, toen we het verhaal hoorden en dat appeltjesgroene huis zagen. Vonden het heel jammer voor deze pittige tante dat ze de zaak had verloren. Als ik eerlijk ben, zou ik liever naast zo'n groen huis wonen dan naast een zwart huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had het verhaal nog niet gehoord dus ben even gaan googlen. Je vraagt je toch af waar mensen zich mee bezig houden en waar ze zich mee moeien. Ik vind het in ieder geval niet consequent in die buurt. Moest ik Ineke zijn, ik overschilderde mijn huis in knalknaloranje ook al vond ik het misschien zelf niet mooi. De zuurpruim zou het zich nog beklagen. Zou het dan ook weg moeten met een"oranje boven"- kleur? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu vergat ik nog even op te merken dat ik het huis dat je fotografeerde wel heel erg mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, ik vond dat groene huis ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, wat een leuk huis, Marthy. Heerlijk, die vrolijke kleuren. En van dat groene huis begreep ik ook niet, leuk toch, een beetje kleur in de wijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, zo'n huis springt er meteen uit! Ik heb daar ook een artikel over gelezen van dat appelgroene huis...
  Het is ook maar wat je gewend bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Smaken verschillen nou eenmaal. Ik vond het jammer voor die mevrouw. Maar ik snap de beslissing ook wel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een beetje kleur kan geen kwaad. Dit ziet er ook mooi uit, zeker tussen allemaal stenen huizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, Den Helder heeft zijn voordelen, maar zeurpieterij is wel een item hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit past wel bij het huis. Hier aan de overkant hadden ze een huis in een tijgerprint geschilderd, dat moest er ook vanaf. Ik moet toch eens kijken of ik daar ook nog een foto van heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een landje met veel te veel regeltjes en zeurpieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Smaken verschillen, gelukkig is iedereen anders anders werd het saai. Ooit hadden we (vroeger, lang lang geleden) een achterbuurman die zijn huis okergeel schilderde. Haha. Dat was niks voor de 'nette' buurt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.