Het moerasmeisje

Als ze nog maar heel jong is vertrekken Kya’s familieleden één voor één uit haar leven. Ze groeit alleen op in een groot moerasgebied in North Carolina. Hoewel Kya verlangt naar menselijk contact voelt ze zich fijn in het moeras. Het is haar thuis en de natuur is haar leerschool. Naarmate ze ouder wordt leert Kya twee jongens kennen. Maar wanneer één van hen dood wordt gevonden valt de verdenking vrijwel meteen op Kya. Dit is het verhaal in het kort.

Delia Owens schreef non-fictie bestsellers over haar leven als wildlife biologe in Afrika. Haar kennis van en haar liefde voor de natuur komen in 'Het Moerasmeisje' sterk naar voren. Met oog voor detail geeft zij mooie, kwetsbare beschrijvingen over dieren en planten waarvan wij de meeste niet eens kennen. Ook weet ze het leven in het moeras zo perfect te omschrijven dat het bijna lijkt alsof zij haar eigen biografie geschreven heeft.

Dat laatste sprak mij eigenlijk het meest aan in dit boek. De woorden, de zinnen die de schrijfster gebruikt om de natuur te beschrijven zijn zo ontzettend mooi dat ik vaak een zin voor de tweede keer las.

Maar ook het verhaal is boeiend met onderwerpen als discriminatie en natuurbehoud.
Een absolute aanrader.

Reacties

 1. dat lijkt me inderdaad een interessant boek... Ik heb bij bol gekeken, maar daar staat een prijs tegenover van 51 euro en er is geen E-boek van...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stuur je het bestand, Sjoerd.

   Verwijderen
  2. Inderdaad een prachtig boek. Ik kocht het en begon het te lezen toen we in die streek waren en dat maakte het nog mooier.

   Verwijderen
  3. Heerlijk hè om uren door te brengen met mooie boeken. Ik ga hem op mijn e-reader opzoeken. Dank voor de tip.

   Verwijderen
 2. Een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik vond het ook een prachtig boek. Ik schreef in maart vorig jaar dat het wel eens mijn boek van het jaar zou kunnen worden. Ik heb er niet meer aan gedacht tot nu, maar dat was het wel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.