Aagjes

Veel dieren zijn schuw en gaan er vandoor als ze mensen zien maar niet koeien, oh nee zeker geen koeien. Dat zijn nieuwsgierige aagjes. Toen wij over dit weggetje achter in Koolwijk aan kwamen lopen kuierden er al een paar naar het hek om om ons eens goed te bekijken.

En dan staan ze zich te verdringen voor dat hek om niets te missen, ik moet er altijd een beetje om lachen. Een beetje dommig kijken ze je aan en verder niets. 

Wij keken terug en zagen dat er rechts een klein stiertje bij stond, wit met een gevlekte kop en achterhand. Mooi beestje, krachtig gebouwd, dat belooft wat voor de toekomst.

Wij hebben een paar fotolijsten over en die wil onze dochter wel hebben. Ze wil er dan graag foto's in van mooie plekjes in de polder waar wij en zij altijd lopen. Niet zo moeilijk want daar heb ik er genoeg van. En er moet er eentje van koeien bij zitten. Ook aan die wens kan worden voldaan. Ik heb veel foto's van koeien en natuurlijk ook Franse koeien maar dat zal de bedoeling niet zijn.
 

Reacties

 1. Toch blijven het logge beesten die zich de hele dag volvreten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je ze wel eens zien dansen als ze weer de wei in mogen na de winter, Sjoerd?

   Verwijderen
  2. Haha, dan zijn ze heel lichtvoetig.

   Verwijderen
 2. Veel mensen hebben wat met koeien, hè. Wij ook hoor. We hebben hier op de berg ook twee foto's aan de muur hangen, op canvas afgedrukt. Geen Hollandse koeien maar Charolais of Blonde d'Aquitaine (denk ik!) Op een of andere manier vind ik zwartbonte en roodbonte koeien meer in het Nederlandse landschap passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb net eens zitten snuffelen in mijn archief en heb heel wat foto's van koeien, ook hele mooie van de blonde Franse.

   Verwijderen
 3. Niet iedereen is het met me eens, maar ik vind ze zulke mooie ogen hebben. Ze kijken je zo vol vertrouwen aan. Maar misschien denken ze wel "watv
  komt er daar nou weer voor een aan 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een kennis van ons uit Frankrijk is helemaal weg van koeien in allerlei soorten en maten. Ik stuurde haar toen foto’s van Lakenvelders, die ik zelf zó mooi vind en zij nu ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie beesten hoor. Ik ben zelf fan van Lakenvelders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk altijd om te merken hoe nieuwsgierig ze zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook zo prachtig als de kalfjes er bij mogen blijven in de wei!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik merk ook altijd op hoe nieuwsgierig koeien zijn wanneer ze in de wei staan en bezoek krijgen.
  Tegenwoordig zijn de prachtigste rassen te zien op het platteland...
  maar bij ons op de stadsboerderij lopen ook prachtige beesten met horens
  en de melk die de dames geven drink ik graag en de rauwmelkse boerenkaas is favoriet op mijn boterham

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben gek op koeien! En ze zijn ook zò leuk. In het weiland naast ons lopen nu pinken, dat zijn helemaal leuke beestjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Koeien kijken heel dommig maar ik twijfel of ze dat ook wel zijn. Ik ben in ieder geval gefascineerd door koeien. Als ik er zie moet er een foto gemaakt worden. Maar op wandeling in de bergen voorbij loslopende koeien lopen met twee honden aan de leiband vind ik nog steeds bangelijk. Dan ben ik echt geen held en onze honden al helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.