Doorgaan naar hoofdcontent

Brocantemarkt met mijn nicht

De brocantemarkt in La Voulte, mijn favoriet, wordt altijd de vierde zondag van de maand gehouden en dat paste verleden jaar niet in de vakantie van mijn nichtje Stephanie toen zij in de Ardèche kampeerde. Jammer, want zij is net als ik gek op dit soort markten. Maar dit jaar kwam zij met man en twee zonen weer naar de Ardèche en hadden we maanden geleden al een afspraak voor zondag 25 juli. Leuk hoor want wij hebben zo'n beetje dezelfde smaak en al slenterend zien we van alles wat we wel zouden willen kopen maar het toch niet doen omdat het te groot is of niet nodig.  We kochten natuurlijk wel wat kleine spulletjes hè, anders is er geen lol aan. 

Het eerste waar mijn oog op viel waren deze rolschaatsen. Precies dezelfde heb ik ook gehad vroeger en wat heb ik daar een plezier mee gehad. Je kon ze verstellen dus ze groeiden met je mee, ik heb ze echt een paar jaar gebruikt.

Deze luxe kinderstoel vonden we echt geweldig. Er mankeerde niets aan en hij zag er comfortabel uit dus al je echt iets aparts in je huis wilde.....

Zo'n beeld vond Stephanie wel mooi voor in de tuin maar een beetje zwaar om mee te nemen.

Dit hoekje was het helemaal voor ons. Dat stoeltje, de telefoon, het eierdoosjes en de wasmand, alles oranje, die gekke paarse lamp, zo leuk allemaal. En met zoveel smaak uitgestald, dat zie je niet veel op een rommelmarkt. Ik gaf de standhoudster er een compliment over en dat vond ze leuk, dat hoorde ze niet veel zei ze.

Grappig, dit houten kinderstoeltje. Jullie kunnen toch wel raden wat er onder dat rode plaatje zit?

Een van de zonen van Stephanie heeft een oud bromfietsje die hij zelf heeft opgeknapt. Hij hoeft bij dat model eigenlijk geen helm te dragen maar vond deze zo gaaf dat hij hem kocht. Hij was er blij mee.

Reacties

Bertiebo zei…
Dat stoeltje met die ruit zou ik wel graag willen hebben!
Wat heerlijk om zo samen over de markt te kunnen gaan. Twee zien meer dan één!!
Sjoerd zei…
Van die rolschaatsen heb ik ook gehad, met ijzeren wielen...
Anoniem zei…
Ja zeg die rolschaatsen heb ik ook gehad en die kinderstoel is toch minstens voor een elite bankdirecteur's zoontje geweest ;-)
Lies
miekequilt zei…
Wat een leuke spulletjes hebben jullie gezien. Heb je echt niks gekocht?
Marthy zei…
Haha, wíj ook , alletwee.
Marthy zei…
Leuk hè, Sjoerd van die dingen van vroeger.
Marthy zei…
Volgens mij is dat een dure geweest.
Marthy zei…
Natuurlijk Mieke. Laat ik nog zien.
Annelies zei…
Weer heerlijk rondgeslenterd daar in la Voulte! Die rolschaatsen, jeugdsentiment hoor. Ik hoor bij wijze van spreken nog het harde geratel van die wieltjes! Gelukkig kreeg ik later rolschaatsen met rubberen wieltjes, die een stuk minder herrie gaven.
Janny zei…
Wat leuk, zo herkenbaar die rolschaatsen!
Ja, zulke rolschaatsen had ik ook
anja zei…
Haha, volgens zijn wij (je lezers) allemaal zo'n beetje van dezelfde generatie, die rolschaatsen hebben we vroeger allemaal gehad, jeugdsentiment!
Wat enig om zo wat rond te struinen!
Elizabeth zei…
Heerlijk om met een gelijkgestemd iemand zo over een markt te struinen. Je komt ogen en oren tekort!
Die kinderstoel... hoe gaaf!
Lida zei…
Ik glimlach al gelijk bij je eerste foto. Herkenning. Ik kreeg ze voor mijn 8e verjaardag. Wat was ik er blij mee. Ik stel me zo voor hoe je genietend rondloopt op die markt.
Marthy zei…
Ik ging dan bij Konijnenburg en Mark waar wij naast woonden op het grote binnenplein rolschaatsen, Lida. Een zee van prachtige strakke trottoirtegels. Hoe fijn!
Margriet zei…
Ahh, die rolschaatsen, die had ik ook als kind! Leuk om te zien
In de weer zei…
Heb je je eigen brocantehoekje weer mooi kunnen aanvullen ?
Marthy zei…
Niets voor het hoekje maar wel voor mezelf, Toos.