Doorgaan naar hoofdcontent

Kannetje

Af en toe loop je op een brocante tegen echt iets moois op en dat was in dit geval dit kannetje van aardenwerk. De kleur vond ik prachtig maar ook het model stond me aan. Dit was waarschijnlijk geen fabriekskannetje. 

Als ik dan zoiets op pak van de tafel van de handelaar kijk ik altijd even op de onderkant of ik een merkteken zie en bij dit kannetje was dat duidelijk te zien. Ik doe dat natuurlijk zo terloops mogelijk want bij teveel interesse zou de prijs weleens hoger uit kunnen vallen. Meestal biedt ik wat lager dan de vraagprijs en ik kreeg het voor drie euro.

La Borne is de plaats waar dit kannetje is gemaakt, een gehucht in een historisch pottenbakkersgebied vanaf de 12e eeuw. In en om La Borne werken zo'n tachtig pottenbakkers en keramisten. Hier kan je er iets meer over lezen. Joseph Talbot, keramist heeft op die plek rond 1930 dit kannetje gemaakt. Veel van zijn werk wordt nog te koop aangeboden op veilingsites. 

Leuk om te weten allemaal en dit wordt een dierbaar bezit.

Reacties

Sjoerd zei…
Dat is geen geld voor zo'n kannetje...
Bertiebo zei…
Dat snap ik van dat dierbare bezit. Het is werkelijk prachtig!
Emie zei…
Dat heb je weer eens heel goed gedaan! Wat een schoonheid.
miekequilt zei…
Wat een prachtig kannetje. Kleur en vorm zijn echt schitterend.
Een schitterend kannetje! Vooral die kleur blauw vind ik prachtig!
Elizabeth zei…
Een bijzonder mooi kannetje! Ja, die onderkant is belangrijk... Echt leuk om dan zoiets mee naar huis te nemen en te weten dat het meer waard is!
Mooi! Die had ik voor dat geld ook meegenomen
Margriet zei…
Wat een mooie vondst! Vroeger ging ik veel met mijn schoonmoeder en de oma van mijn man naar rommelmarkten, zij waren echte verzamelaars en wisten er ook veel van. Sinds hun overlijden kom ik er eigenlijk nooit meer.
Jij hebt je slag geslagen!!
Een schatje om goed te koesteren!!