La chèvre et l'enfant

Dit is een werk van de  metaalbeeldhouwer Pierre Louis Chipon, een kunstenaar die woont en werkt op de Col de L'Escrinet, een 787 meter hoge bergpas in de Ardèche, niet ver bij ons vandaan. Het is zijn meest bekende werk en staat op de zelfde bergpas op een vooruit stekende rots, uitkijkend op het dal met in de verte de stad Aubenas. De beeltenis heet 'La chèvre et l'enfant' en wij komen er heel vaak langs. 

Al jaren wilde ik het fotograferen omdat ik het prachtig vind en het staat ook op zo'n mooi punt maar uiteindelijk heb ik toch maar een foto van internet gehaald. Het is namelijk levensgevaarlijk om erbij te komen, eronder ligt een druk bereden weg met precies op die plek een haardspeldbocht. Een heel stuk lager is een parkeerplek en ik zou dan om die foto te kunnen nemen langs die weg omhoog moeten lopen zonder ergens in de kant te kunnen springen. Toch maar niet.

De foto's die ik laatst liet zien van de twee ijzeren paarden in Vals les Bains zijn ook door deze kunstenaar gemaakt. En er staat nog veel meer in de Ardèche , wij komen regelmatig werk van hem tegen.

Morgen laat ik er nog iets van zien.

Reacties

Sjoerd zei…
Risico's nemen voor een foto doe ik ook niet meer. Dat gaat me te ver. Maar een mooi kunstwerk is het zeker.
Emie zei…
Het is inderdaad prachtig en goed passend in de omgeving. Hoe groot moet ik het me voorstellen?
Marthy zei…
Ik denk dat het anderhalf tot twee meter hoog is.
Bertiebo zei…
Risico's voor een foto? Nou nee. We zien het nu toch. Mooi hoor!
Janny zei…
Wat een leuk werk, verstandig om niet zelf een foto te gaan maken.
miekequilt zei…
Wat een mooi werk. Geen rare kunsten voor een foto hè. Nu zien we het ook goed. Fijne zondag !
Veiligheid voor alles!!