Leven en laten leven

Dit boek kreeg Mart jaren alweer een paar jaar geleden met Sinterklaas en hij heeft het met veel plezier gelezen. Om de een of andere reden kwam het er bij mij niet van om het op te pakken maar ik wilde nog wat boeken opruimen en ben daarom aan een rij nog niet gelezen boeken begonnen waarvan ik deze het leukste vond, een echt vakantieboek.

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet is onder andere de auteur van de Geheime Dagboeken van Hendrik Groen die bekend werden door hun verfilming.

Dit boek gaat over Arthur Ophof, vijftig jaar en niet gelukkig met zijn saaie leventje, zijn baan en zijn vrouw. Hij wordt ontslagen op zijn werk, sleept daar een aardige ontslagvergoeding uit en begint er over te denken hoe hij zijn leven een andere draai kan geven. Hij bedenkt een hoogst ongewoon plan om een ander leven te creëren. Of dat lukt ga ik niet vertellen maar het plan is in ieder geval heel vermakelijk.

Regelmatig probeerde ik Mart een stukje voor te lezen maar zat dan ondertussen met de tranen in mijn ogen van het lachen dus daar kwam niet veel van terecht.

Mocht je het nog niet gelezen hebben, neem het mee als je nog op vakantie gaat en anders in de achtertuin, een lekker ontspannend boek, je kan er alleen maar vrolijk van worden

Reacties

 1. Met het Fiatje en de cypressen lijkt dit boek een Italiaans tintje te hebben. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ik zet het op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die boeken tot nu toe links laten liggen met het idee dat zal wel niets zijn... Wellicht toch eens wat nader beschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is leuk, ik wil altijd graag een boek waar je echt om kunt lachen. Die zijn er niet veel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kaft ziet er leuk uit. En dat het dan ook een leuk boek is, is mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn boeken die me ook niet zo trokken over Hendrik Groen. Maar dit klinkt erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O dacht ik dat lijkt me een leuk boek. De andere boeken van Hendrik Groen had ik allemaal gelezen en heerlijk om kunnen lachen. Dus ik wilde dit boek reserveren in de bieb en wat blijkt: Ik heb hem al gelezen in 2018! Toch maar laten komen om nog eens te lezen. Groet. Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vroeger zat ik bijna altijd met de neus in de boeken Marthy

  maar dat is inmiddels verleden tijd

  maar dit werk herinner ik me goed

  prettig weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.