Doorgaan naar hoofdcontent

Als een balletdanseres....

We volgden gisteren een smal pad door een kloof langs de loop van de rivier de Granzon. Soms gaan we over keien en rotsen, dan weer over bosgrond. In het smalle gedeelte van de kloof veel mos, de zon komt daar bijna niet. In het bredere deel zien we nog resten van de vele terrassen die de boeren vroeger bouwden om elke centimeter grond te cultiveren.



Verschillende malen moeten we de rivier oversteken wat niet overal makkelijk gaat. Vaak moeten we stenen verzamelen om daar de rivierbodem wat mee te verhogen. Overal vinden we tekenen van bewoning, soms de restanten van een paar muren maar ook een huis wat nog bijna intact is.




Bij de laatste oversteekplaats gaat het mis. Mart komt droog over, ik probeer als een balletdanseres op de stenen te balanceren. Maar helaas, ik ben meer een blok beton en als dat gaat kantelen is er geen houden meer aan. Languit ga ik met als resultaat een natte broek en een soppende sok in een doorweekte schoen. Gelukkig is de temperatuur inderdaad opgeklommen naar 15 graden en voordat we bij de auto zijn is de broek al droog.



Uit het dal vervolgen we onze weg langs druivenstokken die hun snoeibeurt al gehad hebben. Na nog een flinke klim  lopen we langs een pad waar het voorjaar al flink zijn best doet het dorp Banne weer binnen. Helaas is die heerlijke auberge nog steeds gesloten.






Reacties

Wat een heerlijke voorjaarsbloemen heb je al op de foto gekregen. En die auberge....daar had e vast graag koffie gedronken, dat kan ik me helemaal voorstellen. Wat weer een mooie blogpost Marthy.
Onliemie zei…
Gohhhhh zo mooi en op het einde zo'n gezellig plein! Frankrijk is toch zo mooi ook! Pfff languit in de rivier... werd je een beetje jaloers op ons? ;-)
Bertiebo zei…
Goed afgelopen dus. En wat heerlijk om al lente te hebben. Hier een pak sneeuw
jeanne zei…
Wat krijg ik zin in het voorjaar als ik je foto's zie!
Sjoerd zei…
Haha, ik geloof ik zou de slappe lach krijgen als dat zou gebeuren. Als een balletdanseres ten onder gaan.
In de weer zei…
Mooie wandeling en leuk die bloemen op je pad. Gelukkig heb je met je val niks gebroken.
Onderweg naar Den Haag hadden we vandaag flinke sneeuwvlokken maar helaas bleef het niet liggen. Van mij mag het nog even winter blijven want er is nog niet veel geweest en het is tenslotte pas begin februari.
Marthy zei…
Die auberge zag er zo leuk uit en de menukaart was geweldig. Als ik er vlakbij woonde ging ik er een keer eten. Maar een kopje koffie was ook al leuk geweest.

Ageeth Mooij zei…
Wat een prachtige ontdekkingstocht met bijzondere 'vondsten'!
Marthy zei…
Ik heb verdorie zo weinig evenwicht. Maar gelukkig geen nadelige gevolgen, Kris.
Marthy zei…
Voorzichtig lente, Bertie. Vandaag in de tuin gewerkt met een aardig zonnetje.
Marthy zei…
Al dat moois, die bloeiende planten, stonden bij elkaar aan een pad tegen een zuid helling vlak voor dat we het dorp in liepen. Heerlijke plek.
Marthy zei…
Pfff, balletdanseres, ik ben dus meer een blok beton als ik val. Maar we moesten er ook om lachen, Sjoerd. Ik was niet beschadigd, alleen maar wat nat.
Marthy zei…
Van mij hoeft het ook nog geen voorjaar te zijn, Toos, te vroeg. Ik zou het wel leuk vinden als hier nog een pak sneeuw viel, zo mooi in de bergen.
Marthy zei…
Het was een hele mooie wandeling, Ageeth, in onze ranglijst scoort ie heel hoog.
Die prachtige wandeling was wel een paar natte voeten waard denk ik.
Marthy zei…
Helemaal waar, Alet, ik had die natte voeten er wel voor over.
Annelies zei…
Nu mis ik toch die foto van de vallende ballerina!
Maar de andere foto's maken het weer helemaal goed, hoor!
Marthy zei…
Ja, dat was de foto van het jaar geworden, Annelies!
Vlimbouter zei…
Wat een heerlijke lentefoto's! Ik wou dat het bij ons ook al wat warmer werd.
Marthy zei…
We zullen nog even moeten wachten, hoe moeilijk het ook is.....
KnutzEls zei…
Brrr, het zal wel koud geweest zijn zon natte broek. Maar wat een mooie wandeling en wat een heerlijke voorjaarsbloemen.
Marthy zei…
Viel wel mee hoor, Els. Eventjes, maar dat was ook de schrik. Toen ik doorliep had ik er geen last meer van. En dat moderne spul droogt gauw.
Wat een heerlijke foto's, ik ben gewoon jaloers op jullie mooie plek.
Geniet ervan, groetjes El
Marthy zei…
We zitten hier in een prachtige omgeving, El, en daar zijn we heel blij mee.