Arboretum Trompenburg

Ik had deze winter bij Els gelezen dat zij het Arboretum in Rotterdam bezocht en dat wilde ik ook wel. Dus gewoon aan haar gevraagd en dientengevolge (mooi woord) liepen wij vanmorgen in het Arboretum Trompenburg te genieten van de natuur en het heerlijke weer. Mijn bodywarmer had ik zelfs in de auto gelaten, zo lekker was het buiten.

Bij deze boom met mooie rode bloemetjes op kale takken, ik denk een camelia soort, stond een man te fotograferen met een eenpootstatief. Het zag er heel professioneel uit maar daar was hij zelf niet van overtuigd. 'Ik rommel maar wat aan', zei hij, 'heb er weinig verstand van'. 'Ach, u bent lekker bezig en in de natuur' zeiden wij en dat vond hij wel een goede gedachte.


Een jong stelletje genoot van elkaar en de zon terwijl de bloemen van de helleborus hun kopjes omhoog staken.Echt fijn om in deze oude tuin te wandelen. Er is ontzettend veel te zien en dat zal over een week of twee, drie nog wel meer zijn. Ook staat er een kas vol succulenten, daar laat ik later nog wat van zien.  Bedankt Els, dat je met me meeging, ik heb een heerlijke dag gehad. Reacties

 1. Ongelooflijk dat je eigenlijk in een grote drukke stad loopt, he? Kennen jullie de Muizenpolder in het Scheepvaartkwartier? Ook zoiets bijzonders. Het gebiedje heet Schoonoord, maar men noemt het ook wel de muizenpolder omdat er een of andere enorme muizenplaag was ooit. Er zijn rondleidingen, want ik geloof niet dat je er nu nog zomaar in kunt, maar dat weet ik niet zeker. Vroeger kon dat wel. Enfin, kijk zelf even hier: http://www.tuinschoonoord.nl/historie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even beter gekeken: je kunt er dus nog steeds wel gewoon in, maar er staan data dat je door het gilde rondgeleid wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je dit aandraagt, Wieneke. Daar gaan Els en ik misschien ook weleens een kijkje nemen.

   Verwijderen
 3. Inderdaad, wat was het lekker vandaag, een heel verschil met gisteren. Prima door jullie uitgekozen om met dit heerlijke weer, samen te genieten van zo’n mooie tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne wandeling zullen jullie gehad hebben, het was er geweldig weer voor. Rotterdam, mijn geboortestad, ik blijf er een zwak voor houden. Toen ik klein was gingen wij op zondagmiddag nogal eens wandelen in het Kralingse Bos, vond ik ook altijd zo bijzonder, een bos in de stad. En dan eekhoorntjes voeren, die waren heel erg tam en kwamen soms zelfs uit je hand eten. Dank voor het ophalen van zo'n fijne herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag trots zijn op je mooie stad, Anja. Ik was er in een paar dagen twee keer.

   Verwijderen
 5. Dat lijkt me ook wel fijn om met dit weer daar rond te wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontdekkingsreizen in eigen land, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veelbelovend met de lente in aantocht, Marthy. Ik herinner mij ook zo'n mooi Arboretum, in Wageningen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die in Wageningen is prachtig, Jan, daar ben ik in het verleden ook eens geweest.

   Verwijderen
 8. Ik volg nu je blog al een tijdje en vind het telkens weer aangenaam lezen. Op één of andere manier is jouw blog nu op mijn laptop vergroot(ook de tekst) en heb ik alles niet meer op mijn scherm. Indien je hier nog geen andere reacties op hebt gehad ligt het aan de instellingen van mijn laptop maar bij andere blogs is dit niet het geval. Heb je misschien tips om dit te verhelpen? Tussen haakjes ...Vertrekken jullie nog niet naar het zuiden? Of is het ginder nog geen mooier weer? Ik vertrek nu zondag as voor 6 weken en kan je dan vanuit ginder volgen. GRt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over dat probleempje op jouw laptop heb ik nog geen opmerkingen gehoord en zelf heb ik er ook geen last van, Marc. Over een paar weken gaan wij vertrekken, maar blijven dan langer weg dan 6 weken.

   Verwijderen
 9. Pareltjes van een grote stad, in aangenaam gezelschap: fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik hoop maar dat de stad hier zuinig op zal blijven, Inge.

   Verwijderen
 10. Zo mooi, die oude tuinen. En heel mooi hier ook, de 'andere' spullen die er staan, zoals het beeld en de houten tonnen. Zo mooi verweerd zijn ze prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat soort 'andere spullen' verhoogt de sfeer in zo'n tuin, Jeanette.

   Verwijderen
 11. Wat een heerlijke plek om te zijn! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk he, zo'n ontmoeting in de tuin. Het is er altijd genieten. En deze keer weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hebben onze trouwfoto's in Trompenburg gemaakt...
  De helleborussen bloeiden toen helaas niet. Logisch in oktober (-:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat leuk, je trouwfoto's. Mooie plek, mooie herinnering.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.