Fiets en Wandelbeurs

Ik was vrijdag op de fiets- en wandelbeurs. Die werd gehouden in de Jaarbeurshallen in Utrecht dus ik nam de trein, lekker makkelijk, je loopt er binnen tien minuten heen vanaf het station. Het was ijskoud toen ik uit de stationshal stapte en de trap naar beneden nam maar ik draaide me toch nog even om en nam een foto van het imposante gebouw.

Mijn interesse ging vooral uit naar wandelbestemmingen in Europa en daar was genoeg over vinden. Bij de grote stand van France.fr raakte ik aan de praat met deze jongedame, zij wilde me een folder geven met gegevens over een fietssite in verschillende talen, zelfs in het Nederlands. Ik vroeg of er ook zoiets was voor het wandelen en ik wist het antwoord eigenlijk al. Niet dus! Ik heb maar weer eens mijn verontwaardiging uitgesproken over het ontbreken van vertaalde wandelroutes in hun mooie land. Ze beloofde me om er over te gaan praten binnen de organisatie. Ik blijf hopen!

Op tv en internet had ik die foodtrucks wel gezien maar in het echt nog nooit dus moesten deze twee even op de foto. Om een espresso te maken achterin in een kever lijkt mij niet echt handig, maar vooruit, hip is het wel.

De stands met fiets- en wandelbestemmingen namen een derde deel van de ruimte in, de rest was fietsen, fietsen en nog eens fietsen. En dan voor het grootste deel e-bikes. Er was ook een groot parcours gemaakt waar mensen een fiets konden testen en daar werd veel gebruik van gemaakt. Boven de hallen waren ruimtes waar lezingen gehouden werden. Ik heb er een gevolgd over een onderwerp waar ik verder in dit jaar het nog wel uitgebreid ga hebben. 


Reacties

 1. Wat een imposant gebouw toch. Ze hebben er al jaren gewerkt daar, in die stationsomgeving van Utrecht Centraal. Ben heel benieuwd hoe het is geworden. Kwam er tot 2,5 jaar terug regelmatig, jongste zoon woonde in Utrecht en ik ging regelmatig met vriendin M mee op inkoop in de Jaarbeurshallen, maar ben nu al een tijd niet geweest. Moet gauw maar eens gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je maakt me nieuwsgierig naar de lezing en ja, wat een sportieve e-bikes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even en je ziet niet eens meer dat er een accu in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Sjoerd, er wordt hard gewerkt om de frames van die e-bikes nog gestroomlijnder te krijgen.

   Verwijderen
 4. Mooie, hippe E-bikes! Maar geef mij toch maar mijn racefietske...alhoewel...het zal over enige tijd toch met een klein hartje zijn dat ik er weer op spring! :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.