Kom in de kas

Toen ik met Els afgelopen week in het Arboretum was liepen we daar ook even de grote kas in. Ik kwam als kind vaak met mijn vader in de gemeente kas in Noordwijk, een prachtig gebouw van hout en glas en vond het altijd fijn om daar rond te lopen. Dat gevoel had ik nu ook. Deze kas staat vol met succulenten, cactussen en vetplanten dus. Maar dan in wat groter formaat dan wat ik thuis in een paar potjes heb. Van die grote knoeperd daar achterin is de Nederlandse naam schoonmoedersstoel. Ik moest er om lachen toen Els me dat vertelde maar thuis heb ik het toch even opgezocht, het is echt waar.Ik zou dit niet in mijn tuin willen hebben, hou meer van bloeiende planten. Maar tegen een paar van die mooie grote vetplanten in potten zou ik geen nee zeggen.


Reacties

 1. Ik heb het maar getroffen met mijn schoonmoeder, zie ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had een schat van een schoonmoeder, Jeanne. Ik heb al die schoonmoedergrappen nooit zo begrepen.

   Verwijderen
 2. Hahaha! Wat mooi en het was er vast erg lekker warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verscheidenheid aan groei en bloei is er toch. We kunnen allemaal kiezen wat we het mooist vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoonmoedersstoel (-: Zij en ik waren niet bepaald vriendinnen maar dat haar ik haar nooit aan willen doen.
  Ik zie ook liever bloeiende planten in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, een enkeling in een potje thuis is leuk maar een hele tuin vol hoeft voor mij ook niet. Dat komt denk ik omdat het weinig aanraakbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is mooi om naar te kijken maar verder hou ik van meer aaibaar groen.

   Verwijderen
 6. Nee, mijn schoonmoeder zou ik er ook nooit op hebben laten zitten. En mijn lieve schoondochter heeft voor mij altijd een comfortabel stoeltje, zonder prikkels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op mijn terras achter wordt het af en toe zo heet dat we daar al een aantal jaren alleen maar van dit soort planten hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Een paar van die cactussen is wel leuk maar persoonlijk heb ik ook liever "bloemekes". Gezelliger en vrolijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sinds kort heb ik kleine cactussen en vetplanten in huis. Thuis en ook daar waar ik graag vertoef. En mijn schoonmoedertje, die hoeft nooit op zo’n stoel plaats te nemen, ik zag en zie haar veel te graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier ook een paar kleine cactusjes en vetplantjes staan, Inge. En in Franrijk heb ik veel vetplanten in potten, lekker makkelijk.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy