Het blijft in de familie

Ik deel veel uit de laatste tijd. Nu weer aan schoonzus Anja. Ze heeft een heerlijke kleindochter en er is een tweede op komst. Zij wist dat ik nog poppenkleertjes had die haar moeder voor onze dochter Floor veertig jaar geleden breidde en regelmatig drukte ze me op het hart ze vooral niet weg te doen. Voor Saar ligt hier nog genoeg om mee te spelen dus ik heb de poppenkleertjes gewassen, hier en daar wat hersteld met het stopgaren van mijn moeder en afgelopen zondag ging er een hele stapel mee naar de verjaardag van Anja. 

De poppenwagen, ruim veertig jaar geleden tweedehands gekocht voor Floor nam ik ook mee. Snoopy die erin zit heeft Saar nooit leuk gevonden en thuis heeft ze al een grotere poppenwagen. Met dat poppenwagentje had ik het wel even moeilijk maar hij werd zo enthousiast ontvangen door de kleindochter van schoonzus en zwager dat ik er er direct vrede mee had. Reacties

 1. Wat je schrijft: het blijft in de familie. En je hebt zelfs de foto's nog!
  Zonnige groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best te begrijpen dat je het er even moeilijk mee had, maar wat fijn om te zien dat zo'n klein meisje er helemaal blij van wordt! Daar zal ze veel speelplezier mee hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze was er zo lekker mee bezig, Anja, echt leuk om te zien.

   Verwijderen
 3. Zo leuk die gebreide kleertjes. Ik heb nog heel veel door mijn moeder gemaakte poppenkleertjes. Inmiddels 65 jaar oud en nog picobello in orde. Wordt nog steeds gebruikt. De tweeling begint er nu ook aandacht aan te besteden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat we veel bewaard hebben, Bertie. Ik had er ook altijd de ruimte voor maar dat zou weleens kunnen gaan veranderen.

   Verwijderen
 4. Onbetaalbaar en tijdloos. Leuk toch dat ernu weer eekind mee speelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Vooral met baby- en kinderspullen. Er is ook al veel naar onze buurtjes gegaan die twee kleine kleinkinderen hebben.

   Verwijderen
 6. Een perfecte bestemming voor deze leuke spullen. En het ruimt nog lekker op ook! Goed bezig hoor. Wat aandoenlijk die gebreide poppekleding, nostalgisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn schoonmoeder kon heel goed handwerken. Veel van de kanten kleedjes die verleden week op mijn blog stonden waren ook van haar hand.

   Verwijderen
 7. Met pijn in het hart... Ik zou hetzelfde hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Sjoerd, soms is het jammer maar ik kan echt niet alles bewaren.

   Verwijderen
 8. Vorige week vond Saar het nog wel goed hem even te houden Haha.... die Snoopy, eigenlijk Belle heb ik ook nog! Weet alleen niet of ik het roze jurkje nog heb 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Floor en jij speelden er samen mee. En met de Barbies. Maar als jij dan weer naar huis ging gooide ze die barbies in de kast en keek er niet meer naar om.

   Verwijderen
  2. wilde ik ook zeggen, das snoopy niet, dat is Belle!
   ik had haar ook vroeger

   Verwijderen
 9. Oh wat een leuke spullen allemaal. Het rieten poppenwagentje van dochter staat hier ook nog. Ze heeft ook een andere poppenwagen gehad, maar die hebben we weggegeven toen ze er niet meer mee speelde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze kon ik ook nooit weg doen, Jeanette. Maar nu is toch de tijd gekomen.

   Verwijderen
 10. Wie geeft wat 'ie heeft, is waard dat 'ie leeft, Marthy :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat de spulletjes een goede bestemming kregen. En dat poppenwagentje gaat nog wel een generatie mee, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh zo'n poppenwagentje staat hier ook op zolder! Ik vind die nog altijd even leuk! Maar of minimeneerkes met poppen spelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk wel. Alle drie de kleinzoons hebben achter dat wagentje gelopen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy