GeoFort

Middelste en partner hadden dit jaar mogen beslissen waar we heen gingen op onze familiedag. Het werd Geofort in Herwijnen,  gevestigd op een prachtig oud forteiland. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is een spannend terrein met veel heuvels en ondergrondse gebouwen en je kunt er van alles doen. 

Wij begonnen met een vroege lunch en gingen toen naar buiten waar het ijselijke koud. Het leek wel of kinderen daar minder last van hadden dan hun vaders.


Toch maar naar binnen want daar was het warm en de jassen konden uit. Alles staat hier in het teken van kaarten en navigatie en je kan allerlei experimenten doen. 


Hier draaide alles om schaalverschillen. Van uitzomen naar het zwarte gat tot inzomen op de kleine molecule in je hand.


Thijs bouwde een toren die bestand moest zijn tegen aardbevingen en terwijl hij bezig was ging de tafel om de paar minuten schudden. Na een poosje wilden de kinderen toch weer naar buiten want daar was nog veel leuks te doen. Er waren doolhoven die ze erg spannend vonden en we gingen naar een drijvend eiland in de vorm van Nederland om te kijken wie er onder of boven de zeespiegel woont. De Scheveningers in onze familie zijn in geval van overstromingen nog het beste af werd er vastgesteld.


Na een glaasje en een hapje ging iedereen tevreden naar huis. Het was weer een leuke dag en volgend jaar zijn manlief en ik aan de beurt om het te organiseren. 


Reacties

 1. Ziet er als een leuke plek uit, met voor iedereen wat wils.
  Maar onthouden.
  En leuke foto's van deze dag, kun je nog eens terug kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtplek voor zo'n familiedag met voor elk wat wils. Ik zou zo mee willen spelen en doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en gezellig zo’n familiedag, zeker op zo’n leuke plek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeijoei wat leek me dat een kouwelijke dag! Maar zo te zien kon het de pret toch niet bederven. Fijne traditie in ieder geval en leuk om om beurten de bestemming te mogen kiezen. Jullie gaan die bende weer missen over enkele weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie traditie en voor elk wat wils.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is al weer enkele jaren geleden dat we daar ook met z’n allen waren en het is er echt geweldig voor jong en oud. Ondanks dat ik nog tussendoor naar het ziekenhuis moest haha, ( item uitstapje ) was het toch een geslaagde dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb even gekeken bij je, Toos. Leuk dat jullie daar ook al eens waren. Ik heb veiligheidshalve maar niet aan dat touw getrokken want ik heb altijd pech.

   Verwijderen
 7. Dat moet ik onthouden voor als het eens een beetje warmer wil worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.