Sporttape

Suze, mijn steun en toeverlaat als het mijn lijf betreft, leerde me vanmorgen hoe ik moet tapen. Mijn knie diende als proefobject. In het verleden heeft ze wel vaker bij Mart of bij mij een lichaamsdeel ingetaped en wij zijn daar altijd heel tevreden over geweest, het geeft ondersteuning bij klachten in het bewegingsapparaat. Ik ben natuurlijk geen professionele behandelaar zoals Suze maar bij simpele klachten is het niet al te moeilijk om tape aan te brengen. Er staan genoeg hele goede filmpjes op You Tube vertelde ze, kijk daar maar eens naar. Ze had een rolletje tape voor mij besteld dus mocht ik wat problemen krijgen, en dat zal voornamelijk in voeten en knieën zijn, dan ga ik het gebruiken. Want ik wil tenslotte blijven wandelen.


Reacties

 1. Het ziet er ingenieus uit. Ik ga het eens bekijken, ik ken ook van die knieën, die ondersteuning nodig hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien mag je eens meekijken bij een fysiotherapeut als je het vraagt.

   Verwijderen
 2. Zo ga je vast heerlijk genieten van al die wandelingen straks in Frankrijk. Echt heel slim lijkt me dit.
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een slimme meid is op de wandeling voorbereid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slim. En nu niet vergeten het mee te nemen als je gaat wandelen ( zou mij dus kunnen gebeuren ).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super handig als je weet hoe je dit moet "aanleggen". Zelf heb ik het bij de fysio geleerd (afgekeken bij de vele keren dat ik vroeger werd getaped). In beweging blijven is heel belangrijk (en leuk) en met zo'n simpel hulpmiddel bereik je veel.
  Alvast veel wandelplezier de komende maanden in Frankrijk. Weet je al wanneer jullie weer gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De meester in bandages was vroeger Coumans, een voormalige verpleger bij de staatsmijnen en verzorger bij Roda JC. Zoek maar eens bij Coumans en Bandages. Na maanden kwakkelen met een gescheurde aanhechting in mijn knie kon ik na twee dagen weer lopen dankzij een bandage. Tijdens het aanleggen vertelde hij precies wat hij deed en waarom hij het deed. Het enige nadeel wat hij me mededeelde was dat ik nooit meer een marathon kon lopen. En dat was mijn hobby in die tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb even gekeken op internet, Sjoerd. Vond ook een filmpje waarop hij aan het werk was, leuk. Wat jammer van dat marathonlopen, dat was even slikken, denk ik.

   Verwijderen
  2. Ja Coumans, heel bekend. Schoonzus werd altijd ingetapet voor een ski-vakantie. Was alleen pijnlijk om na een week of twee de tape van de knie te krijgen ....

   Verwijderen
 7. Een hele dikke rol! Daar kan je een tijdje mee voort. Veel wandelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De pa ha ha den op, de la ha ha nen door...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je wat ouder wordt heb je soms wat extra ondersteuning nodig - ik ga ook eens kijken om youtube hoe dat werkt want mijn knie is slecht - zelfs heel slecht maar ik stel volledige vervanging toch nog uit. Hopelijk hebben jullie (en dan ik ook) volgende week beter weer in FR want het is hier nog altijd nat en koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super uitvinding die tape. Een buurman kinesist leerde me ooit mijn altijd pijnlijke duim in te tapen. Sindsdien kan ik weer zonder problemen tuinieren mét tape.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Lut, dat ben ik ook van plan om te gaan doen. Mijn handen willen niet altijd zo goed meer en dan is dit een geweldig middel.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy