Sportief

Onze middelste en jongste kind zijn niet echt sportief te noemen. De sportiviteit zit meer in het gezin van onze oudste zoon. Die speelde voetbal en waterpolo in de hoogste teams van ons dorp voordat hij ging studeren. Hij doet nu al jaren aan hardlopen en is van plan om op 1 september mee te doen aan de Stelvio for Live. Zijn zonen doen niet voor hem onder. Sebas van zeven kan heel leuk voetballen, het is een plezier om naar die kleine erwt te kijken als hij met een bal bezig is, zoveel balbeheersing al. Hij heeft zijn loopbaan al uitgestippeld: hij wordt voetballer, eerst bij Ajax en daarna gaat hij bij Barcelona spelen tot hij met pensioen gaat 😏. En zijn grote broer Thijs van veertien is dit weekend met 40 rugbymaatjes naar Toulouse gevlogen, het rugbymekka van Frankrijk waar deze sport heel veel beoefend wordt. Hij zit op de foto helemaal rechts. Ik keek even op de site van de rugbyvereniging. Hierop staat het programma voor het weekend en ook de Toulouse Tour Rules. Lees die even met me mee, benieuwd wat jullie daar van vinden. 

Reacties

 1. Heel duidelijk allemaal. Iedereen weet wat hij moet doen en wat hij niet moet doen. Prima, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het allemaal heel duidelijk. Maar ook vanzelfsprekend. Eigenlijk is het raar dat dit zo op papier moet worden gezet, want het zijn toch gewoon de normen en waarden die een ieder zou moeten beheersen. Zoiets stond bij ons vroeger echt niet op papier, het kwam niet eens bij ons op om ons daar niet aan te houden. In deze tijd moet zoiets blijkbaar op papier gezet worden (maar het zijn natuurlijk ook wel stoere pubers!). Hebben ze ook nog moeten tekenen dat ze zich eraan gaan houden?
  Ik hoop dat ze een leuk weekend hebben met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal goed zo! Ik hoop dat het een mooi en sportief weekend wordt, dat iedereen plezier heeft met elkaar en die rules helemaal overbodig blijken te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rugby staat er om bekend dat het een keiharde sport is. Juist daarom zijn de regels heel streng en straffen worden strikt uitgevoerd, op het veld en ook daar buiten. Je ziet er geen gewauwel tegen scheidrechters of trainers, men weet waar ie aan toe is. Ondanks de hardheid is het een van de meest eerlijke sporten die ik ken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het nog wel meevallen. Als iedereen het sportief speelt wordt het een mooi weekend...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prima regels, het kan maar duidelijk zijn. Leuk voor Thijs zo'n weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een onvergetelijke ervaring gaat dit worden voor Thijs! Duidelijke regels brengen alleen maar rust, reinheid en regelmaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De drie R's! Tegenwoordig voor veel mensen een stoffig begrip, voor mij niet hoor!

   Verwijderen
 8. Wanneer iedereen er zich aan houdt kan er weinig misgaan en wordt het een geweldig weekend. Succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helder! Wat zullen ze een mooie tijd hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Duidelijk! Maar dat niet bellen begrijp ik niet goed. Berichtjes sturen mag dus wel? En waarvoor is die stropdas? Hopelijk hebben ze succes en worden het mooie wedstrijden. In ieder geval een top ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Marthy, Floortje toch jaren op doel gestaan van het meisjes pupillen en junioren voetbalteam en bij de dames..? Heel sportief, zeker de derde helft!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prima! Hij zal het vast goed naar zijn zin hebben. Goede reis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dan zitten ze hier in de streek! VAnaf vandaag (zondag) is het ook mooier weer, hoe je het ook draait of keert, als de zon schijnt is het toch altijd wat extra - ook voor sporters denk ik. Hopelijk hebben ze de mogelijkheid om ook de stad Toulouse te bezoeken - is zeker een aanrader! Rugby is hier veel populairder dan voetbal. REgelmatig ga ik de lokale ploegen eens bekijken - soms eerst voetbal en dan rugby (aansluitend en op hetzelfde veld doen ze dat dan) Het valt me inderdaad echt op dat er bij rugby veel minder gekissebis en discussies met de scheidsrechter is. Het gaat er hard aan toe maar wel fair. Het zal een hele ervaring zijn (vooral voor de jongsten in de groep)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze hebben ondertussen ook een bezoek aan Toulouse gebracht, Marc. Thijs behoort tot de jongsten, wat zal hij genieten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.