Een huis met zeven kamers

De onderste boekenplanken van de kast in onze kamer zijn ingericht voor de kleinkinderen. Veel boeken, spelletjes, puzzles, kleurpotloden en papier. Ik probeerde wat orde te scheppen op die planken en dit boek kwam in mijn handen, het lag bovenop omdat we het weleens voorlezen. Het is al wat ouder, waarschijnlijk gekocht in de boekenweek van 1980 voor onze kinderen.


Niet voor niets dat gouden penseel want de tekeningen zijn zo mooi en vaak heel grappig. En dan die teksten erbij, dat is toch humor. Kinderen moeten hier erg om lachen.De verhaaltjes gaan over van alles en nog wat, zoals over een meisje wat het huis met de zeven kamers mag bekijken van haar te gekke oom. Ook over Piesie die in een vakantiehuis komt wonen waar nog andere bleekneusjes zijn. Heb je kleinkinderen die je graag voorleest ga dan eens op zoek naar dit boek, het is kostelijk leesvoer voor kinderen.


Reacties

 1. Ja, het is een geweldig boek! Joke van Leeuwen tekent ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Vast in België niet te vinden. Is inderdaad goed want bij mijnheer Bol al uitverkocht. En de mevrouw zonder en met poes? Uit het leven gegrepen! :-) Geldt evenzeer voor honden hoor! Wij hebben er twee! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er leuk uit, ik ken het boek niet. Het lijkt mij wel wat voor een vriendin die kleuterjuf was (is nu gepensioneerd). Zal haar eens vragen of ze het kent....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het voordeel van kleinkinderen is dat niemand verbaasd is dat je dit weer ophaalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat van die sakkende sokke zou zo maar een verzinsel van Toon Hermans kunnen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tekst en tekeningen zijn geweldig. Doet een beetje denken aan "Het beest met de achternaam" van Annie M.G. Sommige boeken lees je zo vaak voor dat je de tekst uit je hoofd kent.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.