Doorgaan naar hoofdcontent

Mijnheer Patrice van Orange

Er zijn problemen in ons dorp met de telefoon. Buurvrouw Jany kan al maanden niet meer gebruik maken van haar vaste lijn en bij andere buren steunt en kreunt de lijn of valt tijdelijk dood, ook bij ons. Eindelijk, na eindeloos zeuren van Jany kwam Orange in beweging. Verleden week twee keer geweest met een hoogwerker maar ze kunnen bij de palen waar het om gaat niet komen met dat ding. En volgens de mannen mogen ze er niet meer inklimmen. Na het laatste bezoek kreeg ik een brief van Orange met een foto van de houten telefoonpaal die in onze tuin staat en waar ze volgens een veiligheidsverordening dus niet meer in mogen klimmen. De paal moet eruit en vervangen worden door eentje van ijzer. Nu staat onze paal midden in mijn border en in de onderste helft van die paal klimt een mooie hortensia. Oh, ik zie het al voor me, een paar van die Orange mannen die daar in mijn border gaan staan te spitten of nog erger, met een klein kraantje aan het werk gaan. En ik wil ook helemaal geen ijzeren paal in mijn tuin.

We zijn de situatie eens gaan belijken en opeens zag ik iets wat me nooit was opgevallen. Aan de andere kant van de muur die van onze tuin doorloopt naar het huis van buurvrouw Jacqueline staat ook een paal, gewoon op het dorpsweggetje wat daar loopt. Ik zag een oplossing gloren aan de einder!



Ik heb die mijnheer Patrice van Orange een ontzettende aardige mail gestuurd, echt ik kan heel aardig zijn en Franse mannen zijn daar heel ontvankelijk voor, waarin ik hem heb voorgesteld zijn ijzeren paal aan de andere kant van de tuinmuur te zetten. Voor hem winst want dat staat die paal voortaan op openbare grond en dan hoeft hij nooit meer toestemming aan ons te vragen als er wat aan moet gebeuren. Hij mag zelfs de houten paal laten staan, die maakt mijn man wel een kopje kleiner nadat al het technische spul er af is. Dit alles heb ik hem geschreven. Ik kreeg dezelfde dag al een bericht terug. Mijnheer Patrice gaat de gemeente toestemming vragen om de telefoonpaal op het weggetje te plaatsen en gaf nog te tip om van het restant houten paal een stoel te maken. Is het geen schatje, die man. Dit gaat in orde komen, ik voel het!



Reacties

Dus als het lukt, houd je er nog een stoeltje aan over, (om te bellen) wat een verhaal!
Emie zei…
Wat goed dat je al je vrouwelijke charmes in de strijd hebt gegooid. Hou ons op de hoogte van het verloop en doe Patrice de groeten!
Marthy zei…
Wij vrouwen hebben dat met onze geboorte mee gekregen, Emie en dan moet je het ook gebruiken vind ik. In een land als Frankrijk kom je daar vaak goed mee weg.
Marthy zei…
Dat zo'n man het ook nog nodig vindt om je te vertellen wat je met dat stuk hout kan doen, leuk toch.
KnutzEls zei…
Franse mannen hebben een zwak voor Hollandaises
Bertiebo zei…
Dat wat Els zegt heb ik niet altijd ervaren. Maar met die paal komt het goed. Ik voel het ook
In de weer zei…
Nooit weg, een mooie lantaarnpaalstoel, haha un drôle de type monsieur Patrice !
Chèr monsieur Patrice ..... en verder zou ik niet komen in het Frans 😀
Sjoerd zei…
ik zou die monsieur Patrice in de gaten houden als ik Martie was... Een gehaaid manneke.
Jan uit Perth zei…
Zo zie je maar, Marthy, dat de wijze waarop je een vraag stelt vaak van doorslaggevende betekenis is voor het antwoord zelf, alsook voor de wijze waarop het antwoord volgt. Goed gedaan :-)!
Marthy zei…
Google is your friend, Inge.
Marthy zei…
Haha, ik heb wel vertrouwen in die man, Sjoerd.
Marthy zei…
Ik kan nogal direct zijn, Jan en heb in Frankrijk geleerd dat het anders kan.
Marthy zei…
Hoe komt hij er op, hè.
Marthy zei…
Ze zijn in ieder geval een stuk charmanter als de soms botte Nederlanders.
Marthy zei…
Onze burgemeester is niet al te moeilijk dus ik heb er wel vertrouwen in.
Wieneke zei…
Geweldige actie van jou. Er valt altijd eerst te praten en dan sta je nog te kijken van de bereidheid van mensen om mee te denken en te helpen. Ik ben d'r van, hoor. Laat je nog weten hoe het afloopt. Tuurlijk, domme vraag :-)
Hoi, naar aanleiding van je bericht op Bloggen en loggen stuur ik dit even, om te kijken of het aankomt : )
Marthy zei…
Fijn dat je dat even probeert. Je reactie komt wel op mijn blog terecht maar niet in Outlook. Email adres in mijn dashboard klopt.
Marthy zei…
Wordt vervolgd, Wieneke.
Onliemie zei…
In orde gaat dat komen! Maar of dat nog voor dit jaar zal zijn met die Fransen weet je nooit. ;-)
Vera zei…
Heerlijk efficiënt van jou en de flair!
Zo'n man geef je toch een medaille (-: En een applaus voor jezelf!
Geweldig! Dat gaat vast helemaal goed komen :-)