Doorgaan naar hoofdcontent

Onder de boom

Eindelijk weer eens een mooie dag zodat we na de lunch een kleine siësta konden houden onder de boom. Bruin worden hoeft niet van ons, we worden het trouwens toch wel van het werken in de tuin, dus wij liggen altijd in de schaduw van een boom. En deze boom met zijn brede kroon is daar heel geschikt voor. Het is een lindeboom en die heeft fijn blad, daar kan de wind zo lekker door heen waaien als het erg warm is.

Zo klein waren de blaadjes van de boom twee weken geleden nog en nu ziet het bladerdek er zo uit, wat gaat dat snel hè. Ik heb beide foto's van onderaf genomen.
Met de auto is het allemaal weer in orde gekomen. Gisteren aan het eind van de middag belde de garagehouder dat hij klaar was. Het bedrijf zou tot zeven uur open zijn dus is Mart op zijn fiets gesprongen om de hele vallei uit te rijden. Het kostte hem een half uur, je daalt wat met de stroomrichting van de rivier mee. De kosten vielen gelukkig mee, het ophalen met de takelwagen was het duurst. Heel tevreden over dit bedrijf, een dikke pluim.

Reacties

Ageeth Mooij zei…
Bij ons heet het dat er altijd ‘trek’ is onder een boom en het er dus aangenaam is. Niet alleen door de schaduw, maar ook door het windje. Fijn, zo’n siësta en de gerepareerde auto!
Heerlijk zo'n aanblik naar de lucht als je siësta houdt. En wat een opluchting dat de bus gerepareerd is. Fijn!!
Bertiebo zei…
Fijn van de auto. En mooi die twee foto's. Wat een verschil.
In de weer zei…
Fijn dat de auto zo snel weer gerepareerd is en inderdaad heerlijk als er toch een beetje wind is met warm weer. Wij hebben de afgelopen dagen gefietst, doen we meestal als het warm is we zeggen dan altijd, kom we gaan onze eigen wind maken.
Wat s dat snel gegaan met die bladeren, 2 weken, ongelooflijk.
En fijn dat de auto weer klaar is.
KnutzEls zei…
Gelukkig is de auto weer okay. En zo'n groen dakje is heerlijk voor een siësta.
Sjoerd zei…
lijkt me heerlijk onder zo'n boom in slaap te soezen. Fijn dat de oto het weer doet.
Onliemie zei…
Dat is lente! Je ziet alles groeien terwijl je er naast staat... Bij wijze van spreken.😉 Schaduw is fijn. Ik ben ook niet zo'n zonneklopper. Fijn van de auto. Nu kunnen jullie met gerust hart even "terug en heen".
Marthy zei…
Ja, met warm weer is het vaak heerlijk op de fiets.
Marthy zei…
"Zonneklopper', die moet ik weer onthouden!
Wieneke zei…
Ik hoorde van iemand een mooie: 'Het groen brult' en zo is het ook. Het gaat in een paar weken tijd erg hard met alles wat groeit en bloeit. Elk voorjaar sta je er van te kijken. Boomschaduw is veel betere schaduw dan van bijv. een zonnescherm. Jij deelt dus ook pluimen uit. Terecht!
Marthy zei…
Wieneke, ik ben gek op service. Geef mij dat en ik ben je klant is mijn vaste stelregel. En dan wil is graag wat meer betalen!
Liesbethblogt zei…
Wat een beetje goed weer doet he. Een paar weken terug keken we nog overal tussendoor. Toch hou ik wel van dat frisse groen.
Onliemie zei…
😁 Vlaams?
Mirjam zei…
Ik weet nog hoe heerlijk we onder deze boom hebben gezeten bij jullie vorig jaar. Zo fijn om dit weer terug te zien.
Liefs,
Mirjam