Doorgaan naar hoofdcontent

We gaan mee in de vaart der volkeren

Stomverbaasd waren we toen we een paar weken geleden dit bord zagen aan de toegangsweg net beneden ons dorp. Onze omgeving, dus ook ons gehucht kent geen straatnamen, dat is altijd zo geweest. Ook geen huisnummers trouwens. Seignebelle is de naam van een gehucht met twee huizen en wat schuren, aan het eind van de asfaltweg die boven ons dorpje doorloopt. Daar houdt de wereld op. Om het feest compleet te maken verscheen afgelopen week dit bord op onze garagemuur. Als ik het goed begrijp wonen wij dus voortaan aan de Chemin du Serret. We deden wat lacherig over de borden en dachten dat onze burgemeester nog ergens een potje had gevonden om dit te bekostigen. Totdat ik gisteravond de blog van vriendin Annelies las, toen werd me alles duidelijk. We moeten gewoon mee in de vaart der volkeren! Nu ben ik wel nieuwsgierig of we ook nog huisnummers krijgen, dat zou toch wel het toppunt van luxe zijn.😊


Reacties

anja zei…
Daar even op inhakend: kwam alle post wel altijd bij jullie aan? De zaterdag voor Pasen stuurde ik post naar jullie huis in Frankrijk, zodat het ongeveer gelijk met jullie aan zou komen. Maar heb je dat wel ontvangen?
Lieve groet van Anja
Marthy zei…
De postbodes in Frankrijk zijn keien, die weten alles te vinden, zelfs mijn huis als er een pakketje is wat niet in de bus past. Jouw post is goed aangekomen, Anja, nog reuze bedankt. Morgen zie je er iets van terug op mijn blog.
Eindelijk zijn jullie vindbaar? Grappig dat het ook al die jaren zonder straatnaam en huisnummer gelukt is.
Annelies zei…
Mooi bord! Jullie "dorp" staat nu ook op de kaart.
Wat een gekke gewaarwording als je dan opeens zo'n straatnaambord ziet staan, hè. Nu nog alles en iedereen een adreswijziging sturen! We hebben al een soort hulplijstje gekregen van de gemeente om aan de slag te gaan.
Marthy zei…
Adreswijziging sturen? Ik ben nog niet bijgekomen van het feit dat we een straatnaam hebben, laat staan dat ik aan adreswijziging zou denken. Jullie gemeente is beslist voortvarender dan de onze, hier leven we nog in het stenen tijdperk, een hulplijstje heb ik nog niet gezien. Lukt het jou om dat lijstje in te scannen of te fotograferen en naar mij te sturen, dan kan ik ook eens kijken wie ik een adreswijziging moet sturen behalve vrienden en familie. Misschien moet ik eerst maar eens afwachten of we ook nog een huisnummer krijgen.
In de weer zei…
Denk dat de post nog wel een tijdje op het oude adres wordt bezorgt, of niet Marthy ???
anja zei…
Die postbodes in Frankrijk zijn echt keien! Wij wonen sinds 1992 aan een weg, die door 3 gemeentes loopt, en de huisnummering begint steeds weer opnieuw. We krijgen nog altijd met grote regelmaat post voor de andere huizen met hetzelfde huisnummer, maar toch echt een andere postcode! Ik verbaas me er altijd over, want die postcode staat er toch niet voor niets bij!
Marthy zei…
Tuurlijk, Toos. Onze vrouwelijke postbode is een prima meid, slim en heel flexibel.
Marthy zei…
De postbodes hier zijn zo gewend aan het feit dat er geen straatnamen en nummers zijn dat ze gewoon iedereen weten te wonen.
Annelies zei…
We hebben een behoorlijk fanatieke burgemeester hier. Ik ga even het lijstje scannen voor je, Marthy.
Volgens mij hebben we nog wel wat tijd voordat alles administratief verwerkt is, hoor!
KnutzEls zei…
Hier in Ommoord (Rotterdam) kregen ook alle wandel/fietspaden een naam. En dat is dan weer handig als je daar op apengapen ligt. Is de ambulance er zo. Gelukkig nog geen ervaring mee 🤗🤗 maar Google herkent ze.
Marthy zei…
Lief van je, bedankt.
Marthy zei…
Haha Els, als hier iemand op apengapen ligt doet de ambulance er een half uur over, of er nu wel of niet een straatnaambordje in ons dorp staat. We zullen die ambulance beneden op de doorgaande weg op moeten wachten, Mart en ik hebben geleerd te reanimeren en meer kan een mens niet doen.
Oh oh, wat een veranderingen ineens. Ben benieuwd hoe het verder gaat. En heel bijzonder eigenlijk, hier in Nederland heeft alles een naam, zelfs de fietspaden.
Een heugelijke gebeurtenis voor 'jullie' kleine dorpje :-)
Het lijkt me veel leuker om "zonder adres" te wonen en dat de postbode je toch weet te vinden.
In België heb je in natuurparken om de honderd meter een paal met een staan. Bij een ongeluk hoef je alleen het nummer door te geven en weet de ambulance je te vinden.
Marthy zei…
Ja, het echte landelijke gaat er zo wel een beetje af;-)