Doorgaan naar hoofdcontent

De IJsclub

Al jaren zeurden Floor en vriendin Diane dat ik mee moest gaan naar de jaarvergadering van de IJsclub. IJsclub? ….zullen veel van jullie denken. Ja, in een dorp in de polder is dat een belangrijke en in dit geval ook nog eens een heel levendige vereniging met een gezellige en soms dolkomische jaarvergadering waar gisteravond zeventig leden aanwezig waren. De meeste verenigingen zijn al blij als er twintig mensen zijn op zo'n avond.

Stolwijk is in schaatsminnend Nederland bekend om zijn Landsingtocht en vormt onderdeel van de Negendorpentocht. 

Na de koffie werd er een glaasje geschonken waarbij een kommetje lekkere erwtensoep, gemaakt door de slager van onze supermarkt, hij kwam het hoogstpersoonlijk brengen. Ondertussen luisterden we naar wat een amateurweerman dacht over een mogelijk strenge winter. Niet te voorspellen natuurlijk maar hij bracht het leuk en had de lachers op zijn hand.
Hoop doet leven!

De reden dat ik me had laten overhalen om mee te gaan was de sportfotograaf die uitgenodigd was. Deze Stephan Tellier woont ook in de Krimpenerwaard en liet ons prachtige foto's zien en lichtte bij sommige foto's toe waarom en hoe hij die genomen had. Hij was naar de Olympische Winterspelen geweest en had daar prachtig beeldmateriaal van.



Er moest een nieuw bestuurslid gekozen worden en dit ging door middel van briefjes waarop je iemand kon voordragen. Degene met de meeste stemmen werd dan gevraagd of hij of zij daar wat voor voelde. Nog nooit zo'n soort verkiezing meegemaakt maar het zorgde voor veel goedmoedige opmerkingen en gelach. Uiteindelijk stemde Diane toe om in het bestuur te komen.

 Hier wordt ze bijgepraat over haar nieuwe functie. De enige vrouw in het bestuur was blij met haar aantreden. Zo'n  vereniging in een klein dorp was in het verleden een echt mannenbolwerk. 

Ik had een leuke avond en heb beloofd om volgend jaar weer mee te gaan.



Reacties

Ze maken er ook wel iets van om publiek te trekken!
miekequilt zei…
Wat een leuke avond. Hopelijk gaat het vriezen en kan de club aan de slag.
Emie zei…
Nog een jaartje en dan word je benoemd als voorzitter!
Je hebt volgens mij een leuke avond gehad, gezien het feit dat je volgend jaar weer gaat.
Bertiebo zei…
En nu maar hopen op vorst
Sjoerd zei…
Het hoort erbij, toch...
Lin Boerin zei…
Ach, niks mis mee, gezellige avind, glaasje én soep.....kan erger ;-)
Wat voor winter er ook komt, bij jullie zijn ze voorbereid
In de weer zei…
Mooi hoor zo’n bloeiend verenigingsleven in een dorp.
Wat ziet dat er gezellig uit. En ik hoop echt dat we op de schaats kunnen deze winter.